Mif tog bonuspoängen mot Timrå

Men var bara 46 sekunder från en trepoängare

SPORTBLADET

MALMÖ

Mif tog bonuspoängen efter straffläggning mot Timrå i elitserien på torsdagen. Matchen slutade 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0).

Hemmalaget hade alla tre poängen inom räckhåll men med 46 sekunder kvar kvitterade Kalle Koskinen för Timrå.

I straffläggningen missade Timrå totalt, men Kim Staal och Juha Riihijärvi båda satte sina chanser.

- Straffar är inte vår grej, vi har förlorat samtliga. Men det kan vara en avgörande poäng för att gå till slutspel som vi fick. Så får man tänka, sade Timrås tränare Kent Johansson.

Första matchen efter uppehållet för Sweden Hockey Games började lovande för Mif.

Med Peter Anderssons snygga stolpe-stolpe-in efter bara fem minuter såg det stabilt ut. Spelet flöt dessutom hyggligt, riktigt bra faktiskt. Dessutom fick Timrå direkt möblera om i ena femman då backen Pär Styf åkte ut på tio minuter för olämpligt uppträdande.

Men det ville sig inte för laget som kämpar för att undvika kval.

Mif fick en tvåminutersutvisning och då kvitterade Timrå genom Robert Carlsson som sparkade pucken i mål via Andreas Hadelövs målvaktsklubba.

Kvaliteten på spelet sjönk efterhand för att nå bottenläge i mittenperioden. Mif åstadkom tre skott på mål, Timrå sju.

Där var friläget med tre Mifspelare på linje mot Corey Hirsch. Men Juha Riihijärvi kunde inte lura Hirsch som Peter "Foppa" Forsberg gjorde i OS 1994, straffen som blev ett frimärke.

I den sista perioden fick Mif till det igen. Spelet lyfte till högre nivå, och med knappt sex minuter kvar gick det att med möda komma igenom Timrås försvar och få pucken förbi Hirsch.

Mikael Wahlberg fick klubban på en puck som en back sopade undan, vände runt och vispade in 2-1.

Så kom misstaget som bäddade för Koskinens kvittering, 2-2, bara 46 dallrande sekunder före slutsignalen.

- Visst var det en besvikelse. Men det var en jämn match, och jag säger som Kent att de två poängen kan bli viktiga för att undvika kvalplatsen. Så det var väl okej, sade Mif:s tränare Stephan Lundh.

Det var ett poängsuget men också tidvis nervöst Mif mot Timrå, som nog klarar slutspelsplatsen på de sex omgångar som återstår.

För Mif är det kval eller slut för säsongen när strecken dras i tabellen om tretton dagar och sex matcher.

Bo Harmby/TT