Linköping vann över skräckmotståndaren

Johan Lindström avgjorde på straff

SPORTBLADET

LINKÖPING

Tre raka förluster med sammanlagt 2-9 och bara tre vinster på 15 försök historiskt.

Modo är en skräckmotståndare för Linköping.

På torsdagen blev det i alla fall två poäng för östgötarna, sedan doldisen Johan Lindström avgjort på straffar.

Två negativa sviter sprack för Linköping när man vann med 2-1. Dels säsongens två första poäng mot Modo och så första segern efter straffar på femte försöket.

Något till slut två inhoppare ordnade. Andreas Sundin fixade en avgörande straffrunda där Johan Lindström sprätte upp pucken i nättaket.

- Det är alltid kul att göra mål och förstås lite extra när man avgör matchen. Det var verkligen på tiden att vi vann en straffläggning, log Lindström.

Målet var den 24-årige forwardens sjunde i vinter, ett bra resultat med tanke på att han får lite speltid.

Tränaren Roger Melin berömde sina bägge inhoppare efteråt.

- Starkt att bägge står emot pressen och spelar avgörande roller i slutet. Sådant är kul att se, menade han.

Riksman räddaren

Till en början verkade det hela utveckla sig till en enkel affär för Linköping. Modo kan tacka sin målvakt Juuso Riksman att hemmalaget inte skaffade sig ett ordentligt överläge på det kraftiga spelövertaget man hade i den första perioden.

Enda målet kom bara 19 sekunder före paus då Tim Eriksson serverade Thomas Johansson helt fritt läge genom en underbar diagonalpassning.

Och landslagsbacken fixade vad ingen annan mäktat med innan - att överlista Riksman.

Gästernas burväktare svarade för ett gäng härliga parader när Linköping fullkomligt bombarderade Modos kasse.

Snabba reflexer

Östgötarna hade ordentlig fart och skapade frilägen genom Tim Eriksson och Fredrik Emvall. Men den svettigaste räddningen av alla gjorde ändå Riksman på en puck som via en Modoförsvarare ändrade riktning och höll på att ställa målvakten. Där kan man snacka om snabba reflexer.

Efter att ha förlorat skotten med 4-12 och inte haft ett dugg framåt kom gästernas starkt tillbaka i tredje perioden. Då vann man i stället skotten med 10-3, både Tommy Pettersson och Anders Söderberg var nära en kvittering.

Kvitteringen kom i stället efter 18.18 minuter av den sista perioden då Jesper Damgaard smällde in pucken i numerärt överläge. Därefter var gästerna närmast segern.

- Att vi tog en poäng var knappast något rån. Vi spelade bättre ju längre matchen led och jag tycker vi borde ha fått två poäng med oss hem, sade Modos tränare Pirro Alexandersson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM