Edsbyn kvar i bandytoppen

Vände borta mot Västerås

SPORTBLADET

VÄSTERÅS

Edsbyn befäster serieledningen i bandyns elitserie efter 5-4-segern på Rocklunda mot Västerås.

- Vi står upp och krigar, det är ett stort hjärta i laget, säger Edsbyns matchhjälte, målvakten Anders Svensson.

Efter tio minuters spel och med 2-0 till Västerås trodde stora delar av de 2 334 i publiken att det skulle bli hemmaseger. VSK anförda av framför allt Rinat Shamsutov spelade fartfylld bandy.

Men Västerås tappade tempot och lät Edsbyn komma in i matchen. När Shamsutov bommade en straff i 29:e minuten och därmed inte såg till att hemmalaget gick upp till 3-1, kändes det som att Västerås skulle få svårt att vinna.

Det var vändningen på Rocklunda.

- Från tio-femton minuter in i matchen till det var en kvart kvar hade vi övertaget och matchen precis dit vi ville ha den. Jag tycker att vi vinner rättvist, säger Edsbyns tränare Franco Bergman.

Fosshaug seg i comebacken

En stor anledning till att det blev seger för det röd-blåa var målvakten Anders Svensson, han gjorde flera lysande räddningar. Några av dem får anses som "omöjliga".

- Det var min bästa match för i år. Kul att visa vad man kan, säger Svensson.

Västerås tränare Magnus Berglund testade en del nya idéer under matchen, bland annat spelade Per Fosshaug på vänsterkanten i första halvlek och Rinat Shamsutov lirade i anfallet. Han anser att det gav några positiva svar.

Fast han var inte nöjd med lagets insats.

- Defensivt är det inte riktigt bra i dag, försvarsspelet var inte på samma nivå som under de senaste matcherna. Vi är inte nöjda med vad vi presterar i dag, säger Magnus Berglund.

I Västerås gjorde Per Fosshaug comeback efter sin avstängning. Sedan i tisdags har han varit sjuk och det var därför lite segt i benen.

- Det var skönt att få spela match igen, men jag var jätterostig. Det var inte den vanliga "sprutten" i benen, säger Per Fosshaug.

Fyra mål av Muhrén

Hammarby gick om Västerås genom 6-1-segern över Bollnäs. Sandviken vann med hela 15-4 (6-2) över tabelljumbon Villa-Lidköping. Magnus Muhrén gjorde fyra mål.

Vänersborg slog Falun med 6-3. Den finländske världsmästaren Ari Holopainen gjorde två mål för Vänersborg.

Bottenlagen Bollnäs och Villa-Lidköping är fortfarande tre poäng efter Falun och får svårt att slippa undan kvalet till slutspelet eftersom det endast återstår två omgångar.

TT