Utvisningarna knäckte Frölunda

Timrå vann kämpamatch

SPORTBLADET

TIMRÅ

- I utvisningsbåset vinner vi inga matcher.

Det konstaterade Frölundas tränare Jan Karlsson efter förlusten med 0-2 (0-0, 0-0, 0-2) i Timrå.

Båda målen inprickade när Frölundaspelare var utvisade.

Det var ingen teknisk briljant hockey som presterades i Timrå isstadion, utan det var kamp och fight om varje puck.

- Vi vann rättvist. Vi bjöd till rejält i närkamperna och hade förmågan att hålla huvudet kallt, konstaterade Timråtränaren Kenta Johansson.

Frölundas spelare hade en tendens till övertändning, inte minst av revanschlusta efter den senaste förlusten med 2-6 hemma i Göteborg mot HV.

- Vi drog på oss några onödiga utvisningar. Det avgjorde den här kampen, summerade Jan Karlsson.

Men Frölundatränaren var samtidigt nöjd med att hans spelare satte åt rejält i närkamperna.

- Jag kan inte vara annat än nöjd med grabbarnas insats och intensitet i närkampsspelet. Det saknade vi ju totalt i den senaste matchen mot HV.

Matchen startade i ett ursinnigt tempo där båda lagen satsade allt framåt och bytte klara målchanser med varandra.

Tufft närkampsspel

Men efter fem minuters spel ändrade matchen plötsligt karaktär. Båda lagen skärpte till försvarsspelet och tuffade till sig rejält i närkamperna.

Trots säkerhetsspelet så skapade båda lagen en hel del klara målchanser. Men målvakterna Kimmo Kapanen och Henrik Lundqvist storspelade och det var mållöst efter två spelade perioder.

När endast 29 sekunder var spelade av tredje perioden blev Mats Hansson omarkerad i spel i numerärt överläge och den snart 20-årige Timråbacken lyckades peta pucken förbi Henrik Lundqvist.

- Ett otroligt skönt mål, konstaterade Mats Hansson sedan han prickat in sitt första mål i elitserien någonsin.

Hansson såg länge ut att bli matchens ende målskytt. Men i slutminuten drog Frölundas Oscar Ackerström på sig en ny onödig utvisning. Det utnyttjade Timrå än en gång - Markus Mathiasson styrde in 2-0.

Bra målvaktsinsatser

Kimmo Kapanen var den store hjälten i Timrå. Han höll nollan för sjunde gången den här säsongen. Mats Hansson agerar allt säkrare i egen zon och Timråbacken tar även för sig allt mer i anfallsspelet. Det lär bli fler fullträffar från hans klubba. Frölunda åkte på andra raka förlusten efter landskampsuppehållet och de regerande svenska mästarna verkar lite för griniga och nedtränade. När slutspelet drar igång i början av mars måste fler än Henrik Lundqvist prestera toppinsatser.

Skyttekungen Magnus Kahnberg var en av de blekaste indianerna denna eftermiddag. Ett enda skott mot mål avlossade han och det gick mitt i famnen på Kapanen.

Ove Byström/TT