Viktig seger ger SSK slutspelshopp

4-0 mot Brynäs inför 6 367 i Scaniarinken

SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE

Södertälje är med och slåss om den sista slutspelsplatsen igen. Det blev seger med 4-0 (1-0, 0-0, 3-0) hemma mot Brynäs i den viktiga streckmatchen. 6 367 åskådare fick se Södertäljes målvakt Magnus Lindquist göra en ny stormatch när han höll nollan för andra gången den här säsongen.

- Han var rena väggen, sade Brynäs tränare Gunnar Persson.

Magnus Lindquist var en av anledningarna till att Södertälje vann så lätt. En annan var det säkra försvarsspelet.

- Mot Luleå släppte vi in fem spelmål, i den här matchen var vi klart mycket bättre bakåt, sade Södertäljes tränare Timo Lahtinen, som nu börjar se slutspelet komma allt närmare.

- Men vi fortsätter vår uppgjorda plan och tar match för match. När serien är färdigspelad vet vi hur det blir, fortsatte Lahtinen.

Överlägset

Södertälje såg ut som före landslagsuppehållet. Det var bättre fart på laget igen, och Södertäljespelarna vågade utmana motståndarna hela tiden. Södertälje vann skotten med 45-24 och var ganska överlägset i samtliga perioder.

- Södertäljes försvarsspel var dessutom otroligt bra. Vi kom inte igenom. När vi gjorde det, stängde ju Lindqvist till deras mål fullständigt. Jag tyckte ändå att vi gjorde en bra första period och är ganska nöjd med den andra perioden. Men vi förlorar på att vi är alldeles för dåliga i power play, fortsatte Persson.

Dåligt power play

Södertälje fick nio utvisningar mot endast fyra för Brynäs. Brynäs spelade bland annat fem mot tre i två minuter utan att skapa en målchans i den första perioden. Hade Brynäs utnyttjat sitt numerära överläge och gjort mål då hade det kunnat bli en helt annan match. Brynäs var omständligt och det var egentligen bara Jonas Soling som vågade ta några egna initiativ. Jonas hade både ett friläge och ett skott i insidan av stolpen.

Södertälje spelade med en betydligt större skärpa. Man hade dessutom en målvakt i toppform i Magnus Lindquist, som nu definitivt har petat landslagsmeriterade Rolf Wanhainen.

- Det var självklart att han skulle stå i dag också, menade Lahtinen.

Matchens bäste utespelare var Robert Carlsson som gav allt och lite till i vartenda byte. Carlsson har haft svårt att göra mål tidigare, nu gjorde han två vilket han var väl värd. Timmy Pettersson var lagets bäste back.

- Det finns inte många backar i elitserien som är bättre än Timmy, sade Lahtinen om Pettersson som Södertälje hyr från HV 71 där han rankades som åttonde back.

TT