Tre lag slåss om andraplatsen

Edsbyn säkrade elitseriesegern

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Edsbyn säkrade på söndagen segern i bandyns elitserie.

Hälsingelaget vann med 7-4 på bortaplan mot Villa-Lidköping och ligger nu ointagliga tre poäng före tvåan Hammarby.

På onsdagen möts de båda topplagen i sista omgången före slutspelet - en viktig match för Hammarby som måste slå vakt om andraplatsen. En tappad placering innebär att laget får spela en eventuell femte och avgörande match i semifinalen på bortaplan.

Men i söndagens match mot Falu BS hade "Bajen" ingen glädje av att spela hemma på Zinkensdamms IP. Laget föll med 2-4 inför 2 098 åskådare och noterade sin fjärde hemmaförlust för säsongen.

Fram till den 87:e minuten var ställningen oavgjord, 2-2.

Jansson matchhjälte i BS

Då slog Faluns Tomas Jansson till - två gånger om - och avgjorde tillställningen.

Först gjorde han 3-2 på ett frislag som gick rakt upp i krysset. Därefter slog han in segermålet på övertid, sedan han kommit helt ren med Hammarbymålvakten Andreas Bomark.

Jansson stod för ett äkta hattrick eftersom han även gjorde 2-1-målet, och han spelade dessutom fram till Erik Sundins kvitteringsmål.

Mot ett kämpande Falu BS hjälpte det inte att Patrik Sandell gjorde två mål för stockholmarna.

Stark upphämtning av Saik

De andra två lagen som kan konkurrera om andraplatsen är Västerås och Sandviken. De båda klassiska bandylagen möttes på Jernvallen och matchen slutade 4-4, efter en osannolik upphämtning av Sandviken i slutet av matchen. Andreas Hammarbäck visade fin målform med tre fullträffar och VSK ledde med 4-1 när två minuter återstod. Men "Stålmännen" har hämtat upp underläge mot VSK förr - 4-2 blev till 4-4 på Rocklunda för en dryg månad sedan - och efter två snabba reduceringsmål blev Patrik Södergren stor matchhjälte när han slog in kvitteringsmålet på övertid.

Inför sista omgången ligger VSK trea på 13 poäng, en poäng efter Hammarby, därefter följer Saik på 12 poäng.

Längre ner i tabellen krossade Vänersborg Bollnäs på bortaplan med 10-3. Bollnäs och Villa-Lidköping har ingen chans att ta sig över strecket utan får kvala för att ta sig till kvartsfinal.

TT