Mora vann seriefinalen

I praktiken klart för kvalserien

SPORTBLADET

MORA (TT)

Mora är i stort sett klart för kvalserien till elitserien. Dalalaget vände 0-1 till 2-1-seger under de sista sju minuterna i seriefinalen mot Skellefteå.

För att säkra en plats i kvalserien behöver Mora en poäng.

- Det finns inte ord för hur jag känner, säger Moras tränare Harald Lückner mycket nöjt.

Seriefinalen mellan Mora och Skellefteå blev en rysare. Mora inledde bäst och hade redan efter två minuter ett stolpskott. Skellefteås ledningsmål i första periodens slut var inte rättvist, men efter två perioder var ledningen befogad. Då tyckte Skellefteå tillbaka Mora rejäl under långa perioder.

Matchen kunder punkterats efter åtta minuter i sista perioden då Skellefteås Robert Nordberg missade ett friläge.

Efter den chansen var det Mora för hela slanten. Hemmaspelarna sköt och sköt men Sean Gualtier var lysande i Skellefteåmålet och motade allt och lämnade heller inga returer. Men till slut orkade inte heller han stå emot.

Fått krav på sig

Johan Lindström rakade in kvitteringen på en retur efter 13,55 i sista perioden.

Moras segermål gjorde måltjuven Patrik Ross på ett snärtigt handledsskott med två minuter kvar att spela. Skellefteå plockade ut sin målvakt i slutminuten men var inte nära att kunna kvittera.

- Situationen var lite ovanlig. Folk har börjat ställa krav på oss och det är nytt för oss, säger Lückner.

- Men vi klarade av det på bra sätt. Efter kvitteringen sa vi att vi måste fortsätta forcera och våga vinna matchen. Det känns oerhört skönt att vi lyckades, fortsätter han.

Stolt ändå

Skellefteå rasade från andra till fjärde plats i tabellen, men tränaren Ulf Taavola var ändå nöjd.

- Jag är förbannat stolt över killarnas insats. Jag kan inte begära mer än så här. Det var stor skillnad mot senaste matchen. Tänk på att vi var nära att punktera matchen i sista perioden, marginalerna är små, säger han.

Hammarby är ny tvåa i tabellen efter 5-2 mot Oskarshamn. Hammarby har 22 poäng, en poäng mer än AIK som vann med 4-3 efter förlängning borta mot Bofors.

Skellefteå har 20 medan både Bofors och Sundsvall har 19 poäng. De två sista omgångarna blir riktiga rysare.

Sune Karlsson/TT