Utklassningsseger i bandy-VM

Sverige besegrade Norge med 17-0

SPORTBLADET

STOCKHOLM

I fredagens gruppspelsmatch vann Sveriges bandydamer med 5-0 över Norge.

I lördagens semifinal möttes de igen.

Då vann Sverige med 17-0!

- Ja, det var en riktig urladdning i dag, säger förbundskaptenen Jens Alftin med ett skratt.

- Skillnaden mot i fredags var att då tyckte tjejerna att isen var dålig. Så när de fick en passning var de tvungna att koncentrera sig på bollen innan de kunde passa den vidare. I dag visste de att bollen låg kvar mot klubban. Det var perfekt bandyväder, någon plusgrad, solsken och blankis.

Ett annat skäl till storsegern, menar han, är att svenskorna fick sex-sju mål på hörnor.

- Vi hade en stor ledning ganska tidigt. Men Norge slutade inte spela, de ska ha all heder av det. Och de skapade faktiskt några bra målchanser, men vi höll ändå nollan. Så ska jag framhålla någon är det målvakten Linda Odén. Det var starkt av henne att hålla nollan i dag.

Odén, som stått i tre matcher, och Petra Lindefors, som stått i två, har inte släppt in ett mål i turneringen.

Skyttedrottningen Johanna Pettersson gjorde fem mål och totalt i VM har hon nu gjort 15. Anna Jepson gjorde också fem mål i matchen.

VM i Villmanstrand i Finland är tidernas första för damer.

Det blir inte som i herr-VM en final mellan Sverige och Finland, utan svenskorna får möta Ryssland i söndagens final. Ryssland semifinalslog Finland med 6-5.

Ryssland, som liksom Sverige har en bandyliga för damer, är kanske det enda lag som kan spela jämnt med Sverige. Men i öppningsmatchen i VM vann Sverige med 9-0.

TT