Timrå säkrade slutspelsplatsen

- men spelade bort Brynäs

SPORTBLADET

TIMRÅ

Timrå är klart för SM-slutspel i ishockey.

När backen Pär Styf prickade in matchens enda mål bakom Markus Korhonen spelade han också bort Brynäs chanser att nå slutspelet.

- Jag hade verkligen hoppats att vi skulle kunna kriga oss till slutspelet. Visst är besvikelsen stor när vi inte når målet. Men riktigt besviken kan jag ändå inte vara för grabbarna jobbade och slet. Men det räckte ändå inte, konstaterade Brynästränaren Gunnar Persson.

I första perioden åkte Brynäs på en verklig utspelning. Timrå trampade gasen i botten och åkte ifrån sina motståndare. Det blev spel mot ett mål - Timrå mot Markus Korhonen. Brynäsmålvakten stred tappert. Det var först när Timrå på grund av utvisningar fick chansen att spela fem spelare mot tre som Korhonen tvingades kapitulera.

Pär Styv matchens ende målskytt

Timråbacken Pär Styf fick en fin passning från Valeri Krykov och tog god tid på sig innan han avlossade ett slagskott. Pucken studsade i en Brynäsförsvarare och ändrade riktning - Korhonen var helt chanslös.

Visst kämpade och slet Brynässpelarna. Men i anfallsspelet var Brynässpelarna nästan helt tafatta. Nio av tolv Brynäsforwards fick inte iväg ett enda skott mot Timrås målvakt Kimmo Kapanen.

Även om glädjen var stor i Timrå efter segern som säkrade slutspelsplatsen så finns en viss oro och osäkerhet.

Måltorka för landslagsforward

Timrå gör på tok för få mål. Landslagsmannen Niklas Nordgren gick mållös från isen 18:e matchen i rad i Timråtröjan.

- Visst skulle jag önska att vi fick bättre utdelning på våra chanser, men så länge som vi jobbar bra och skapar chanser är jag inte orolig. Målskyttet kommer att lossna - även för Niklas Nordgren. Det är jag övertygad om, sade Timråtränaren Kenta Johansson.

Nordgren avlossade fem skott mot Korhonen - Brynäsmålvakten räddade när Nordgren var helt fri och klarade dessutom av två farliga styrningar från Nordgrens klubba.

Kapanens åttonde nolla

Timrås försvarsspel fungerar mycket bra. Kimmo Kapanen, som höll nollan för åttonde gången den här säsongen, får bra understöd av sina backar. Timrås forwards jobbar dessutom hårt i egen zon och styr ut motståndarna mot sarghörnen.

- Jag är mycket nöjd med försvarsspelet. Orkar vi fortsätta att spela så snålt bakåt kan det räcka riktigt långt i slutspelet, sade Kenta Johansson.

I Brynäs var Markus Korhonen klart bäst, men även backarna Tommy Sjödin och Jesper Björck spelade säkert med stor pondus.

Ove Byström/TT