SSK jagar slutspelsplats

Kröp närmare strecket efter 6-4 mot Mif

SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE

Södertälje vann med 6-4 (2-0, 2-1, 2-3) hemma mot Mif och slipper därmed oroa sig för kvalspel.

I stället jagar Södertälje vidare mot en plats i slutspelet.

Malmö däremot är nu farligt nära kvalserien.

- Vi har fortfarande en teoretisk chans att klara oss utan kvalspel, Brynäs förlorade ju, sade Malmös tränare Stephan Lundh, som vägrar kasta in handduken.

Det blev en märklig match i Scaniarinken. Mif verkade stundtals helt ointresserat, och hemmalaget gjorde inte mer än vad som behövdes för att ta kommandot i matchen. När Södertälje gick fram till 5-1 fyra minuter in i den sista perioden kändes matchen definitivt avgjord.

Men Malmö ville något helt annat. På mindre än åtta minuter gick Malmö fram till 5-4, och kvitteringen var inte långt borta.

- Vi ger aldrig upp, dessutom kände vi oss inte borta ur matchen trots att vi låg under med 5-1. Vi var en klubblyftning från att få in en kvitteringspuck, fortsatte Lundh.

Segrar som gäller

Malmö såg slitet ut i de två första perioden, men hittade verkligen ny kraft när målen droppade in i den tredje perioden.

- Vi slappnade av alldeles för tidigt och bjöd in dem i matchen, det var inte alls bra, sade Södertäljetränaren Timo Lahtinen, som fortfarande hoppas på slutspel.

- Vi har två matcher kvar, det är bara segrar som gäller då. Vi ska ta den här chansen, fortsatte han.

Södertälje har kvar att möta Linköping hemma och Färjestad borta. Malmö möter Modo hemma och Djurgården borta. För både Södertälje och Malmö gäller det att de får hjälp för att nå sina mål. De kan inte gå till slutspel respektive slippa kvalspel utan hjälp från andra lag. Södertälje är just nu två poäng efter åttan Luleå, som dock har en match mindre spelad. Och Malmö är alltså fem poäng efter Brynäs som har kvar att möta Frölunda och HV 71 på hemmaplan.

Tre mål av Norbäck

För Södertälje var segern mot Malmö den första för säsongen. Södertälje hade en tremålsskytt i Erik Norbäck som bara blir bättre för varje match. Robert Döme var på ett lysande spelhumör liksom Joakim Eriksson. I Malmö var Mikael Wahlberg strålande och den som fick igång laget i den sista perioden. Peter Andersson var också mycket bra.

Om det blir kval för Malmö är det inget som oroar Stephan Lundh:

- I varje fall inte just nu, det känns väldigt lugnt. Men samtidigt är det elitserielagen som har all press på sig. Men först ska vi spela färdigt den här serien, det är inte över ännu.

TT