HV 71 slog klubbrekordet

- blir sämst tvåa i elitserien

SPORTBLADET

JÖNKÖPING

Med två omgångar kvar att spela av elitseriens grundserie har HV 71 redan slagit ett klubbrekord.

Laget blir nämligen sämst tvåa i tabellen, vilket är nytt klubbrekord då laget som bäst slutat på en tredje plats.

- Härligt, vi är verkligen på gång, menar HV:s bäste spelare Peter Ekelund efter storsegern mot Modo hemma i Kinnarps Arena med klara 6-1 (2-1, 3-0, 1-0).

Därmed har HV 71 fyra raka segrar mot Modo den här säsongen.

Peter Ekelund är en av fyra spelare i laget, plus tränaren Fredrik Stillman, som fanns med i truppen då HV 71 vann SM-guldet 1995.

Nu börjar drömmen om ett nytt guld växa.

- Vi kanske kan lottas mot just Modo i en kvartsfinal, så vi sa före matchen att de verkligen skulle få kämpa under matchen, inte få något gratis, och det lyckades vi med, fortsätter Peter Ekelund.

Tände till

Modo hängde med bra i spelet under den första perioden, spelade snabbt och koncentrerat och var klart det bästa laget under perioden. Fullt rättvist kom även ledningsmålet i den sjätte minuten, då Jesper Damgaard, med hjälp av hemmamålvakten Bosse Ahl, spräckte nollan.

Men det blev ett mål som i stället tände hemmalaget.

Simon Skoog dundrade in kvitteringen tre minuter senare och med bara 16 sekunder kvar av perioden gav Kalle Sahlstedt HV ledningen med 2-1.

HV avslutade den första perioden strålande, fortsatte i samma fina stil även under den andra perioden, då laget grundlade det som till slut skulle bli en övertygande och rättvis seger.

HV var nämligen klassen bättre än ett blekt Modo, som i stort sett fick engagera sig i försvarsspel hela perioden.

Lång väntan

Peter Ekelund ökade till 3-1 , Simon Skoog satte fyran och Per-Åge Skröder såg till att HV kunde gå till pausvila med en fyramålsledning efter två perioder.

- Vi har gjort en rad bra matcher efter juluppehållet, men någon gång måste en dålig match komma. Tyvärr kom den i dag mot HV 71, menade Modos tränare Pirro Alexandersson.

Avslutningsperioden blev i stort sett bara en enda lång väntan på slutsignalen. HV var det bästa laget, och att det skulle bli seger stod sedan länge klart i matchen.

Modo försökte visserligen att åstadkomma något, hade några vassa ströchanser, men Bosse Ahl visade att han är en reservmålvakt av hög klass.

I stället kunde Stefan "Loppan" Hellkvist fastställa slutresultat till 6-1 då han med dryga minuten kvar av matchen lyfte pucken över Juuso Riksman i Modo-målet.

- Första perioden var inte bra, men sedan blev det bättre och vi spelade riktigt bra, menade HV-tränaren Pär Mårts.

- Framförallt känns det jätteskönt att leda tabellen med fem poäng med bara två omgångar kvar.

Peter Ekelund, Simon Skoog och Fredrik Olausson höjde sig över mängden i HV den här matchen. Hos gästande Modo var det Oscar Hedman som höjde sig över mängden.

TT