Drott utslaget i Cupvinnarcupen

Förorade med två bollar för mycket

SPORTBLADET

MALMÖ

Det är slut för Drott i Europa för den här gången.

Halmstadslaget är utslaget i kvartsfinalen i cupvinnarcupen efter förlust med 21-26 (11-15) mot Tusem Essen på söndagen.

De tre målen i försprång - Drott vann med 27-24 i den första matchen förra lördagen - hade behövt vara fler för att resan till Essen möjligen skulle ha slutat i dur.

Situationen i Arena Oberhausen var dock halländsk efter tjugo minuter. Då ledde Drott med 10-9 och hade en viss vittring på att klara det tyska Bundesligalaget med nio landslagsspelare som har hundratals internationella matcher i ryggmärgen.

Drygt 4 000 åskådare i arenan såg deras lag utnyttja motståndarens misstag, men ändå inte få en helt lätt resa till semifinalen i cupvinnarcupen.

För Drott var och nafsade, men kanske för hårt, för hallänningarna drog på sig många utvisningar.

- De fick också utvisningar men de var bättre än vi på att utnyttja sina övertag, säger Daniel Kubes, Drotts tjeckiske skytt i telefon till TT.

Elva mål gjorde han, men han var besviken. Förstås.

För Tusem essen säkrade inte segern förrän på slutet.

- Jag tycker inte styrkeskillnaden var så stor. Vi hade en bra känsla av att klara dem hela matchen. Och när det var fem minuter kvar kändes det som om vi skulle gå förbi och gå till semifinal.

Spanjoren och spelmotorn Diego Perez Marne, som gjorde elva mål i den första matchen och hade uppvisning, kom inte upp i sitt rätta jag. Han var hämmad av en skada i armen.

För Magnus Anderssons lag gäller nu bara elitseriens avslutande matcher och sedan slutspel.

- Det är roligt det också men det är mer spännande med de internationella matcherna. Jag hade gärna fortsatt i Europa, sade Daniel Kubes.

Fortsätta i Europa får IFK Skövde göra, i Challenge cup i semifinalen, efter att sammanlagt ha klarat sin ryske motståndare med 69-62.

Bo Harmby/TT