Linköping slog Färjestad igen

Tre segrar i rad

SPORTBLADET

LINKÖPING

Linköping har 13-3 mot Färjestad de tre senaste matcherna.

Gissa vilket lag östgötarna gärna möter i kvartsfinalen.

- Som det sett ut på sistone har jag inget emot att möta dem, säger landslagscentern Johan Franzén efter 3-1-segern på söndagen.

5-1 två gånger om, följdes under söndagen alltså upp med 3-1 inför 4 416 åskådare i Stångebrohallen.

- Det märks att Färjestad saknar självförtroende och själva är vi på väg mot toppformen inför slutspelet, säger Franzén.

Efter förlusten kan värmlänningarna mer eller mindre glömma förstaplatsen i serien och chansen ökar därmed att dessa lag möts i en kvartsfinal.

- Inte mig emot, i alla fall inte när Färjestad spelar så här. Men slutspel är en helt annan sak. Då spelar det nog ingen roll om vi har tre raka segrar innan, menar Franzén.

Kontrollerade matchen

Den 24-årige dribblingskonstnären sänkte gästerna definitivt genom sitt mål fram till 3-1 efter knappt sju minuter av den sista perioden.

- Jag bröt ett uppspel i egen zon och åkte hela vägen. Eftersom Tim Eriksson var markerad fick jag göra det på egen hand, ler Johan.

Och målet blev läckert värre, då landslagscentern fintade bort både försvar och målvakten Sinuhe Wallinheimo innan han placerade en ispuck intill stolpen.

- Sedan kändes det som att vi kontrollerade matchen, dom kom nästan ingenstans. Till skillnad från den första perioden spelade vi betydligt mer rejält, rakt och aggressivt i den två sista, tycker Franzén.

Organisatör i vändningen var backen Jyrki Välivaara som genom två suveräna långpassningar (till Tim Eriksson och Mikael Håkanson) låg bakom både 1-1 och 2-1.

- Otroligt skönt när passen går hem och avsluten var det ju inget fel på direkt. När vi väl kom i gång gjorde vi en mycket bra insats, jublar Välivaara.

Inledde bäst

Färjestad inledde annars bäst och därför kom ledningsmålet efter knappt åtta minuter inte oväntat.

Landslagsbacken Per Hållberg tog fram det tunga artilleriet när han smällde in pucken till höger om Fredrik Norrena.

- Vi hade bra fart under skridskorna och hade även bud på 2-0. Tyvärr tappade vi tempot och på grund av en dålig tiominutersperiod från vår sida kunde Linköping vända, suckar Färjestads tränare Bengt-Åke Gustafsson.

Karlstadklubben är galaxer ifrån det spel man presterade i höstas och Gustafsson är förstås orolig inför slutspelet.

- Visst kan det kännas tråkigt eftersom vi ledde serien med 15 poäng ett tag, men ärligt talat bryr jag mig inte så mycket om placeringen nu. Det viktigaste är att vi hittar tillbaka till spelet vi hade före jul, säger han.

TT