Brynäs allt närmare kvalserien

Förlorade trots 46-19 i skott

SPORTBLADET

GÄVLE

I andra perioden Brynäs spelade fem mot tre mot Frölunda i tre minuter och 28 sekunder utan att göra mål.

I stället gjorde Frölunda två just när laget ridit ut stormen.

Där och då avgjordes matchen - och kvalserien kom närmare för Brynäs efter 4-5-förlusten.

3.28 med två man mer. Det lång tid det.

Så förstå att det blev tungrott när Frölunda gick från 2-2 till 4-2 innan speakern knappt hunnit säga "fulltaligt".

Det går ju liksom inte att påstå att Brynäs aldrig fick tillfälle att häva sig upp på säker mark i bottenträsket. Halva matchen spelad, helt jämnt - då började Frölundaspelarna ta utvisningar på löpande band. Joel Lundqvist, Alexander Steen, Jan-Axel Alavaara, Antti-Jussi Niemi - alla bröt de mot reglerna i strid ström och Brynäs spelade i numerärt överläge i sammanlagt 4.32.

Skottstatistiken i andra perioden landade på smått otroliga 25-8 och det låter förstås som rena bombardemanget. Men uppriktigt sagt var det inte särskilt många av de där skotten som vållade Mikael Sandberg i Frölundamålet problem.

- Vi tränade mycket power play träningen innan match. Men det funkade inget vidare, fastslog tränaren Gunnar Persson mycket riktigt.

Brynäs sköt, men sköt illa.

Tolv sekunder

Och under tiden som Brynäs stångade sig blodigt för att skaka av sig förföljarna i tabellen så bidade Frölunda sin tid.

När till slut siste syndaren klev in på isen igen dröjde det bara tolv sekunder innan Tomi Kallio kom fri och snärtade in 3-2 bakom en Markus Korhonen som hunnit bli stel under allt power play och inte hann med. När Jari Tolsa gjorde precis på samma sätt minuten senare förstod de flesta att det här skulle bli Frölundas fjärde seger på fyra försök mot Brynäs i år. Brynäs har inte vunnit mot Frölunda sedan våren 2001.

Brynäs försök med tom bur slutade med antiklimax, ett klantigt lagstraff för att ha haft för många spelare på isen.

Visst var Gunnar Persson deppig efter den här förlusten också, men han kunde dock inte kritisera spelarnas viljeinsats denna gång.

- Vi hade rätt fokus inför den här matchen och jag tycker kampinsatsen var helt okej. Det känns surt att inte få poäng med sig här.

Två poäng till Mif

Lika kymigt var det förstås också att se att Malmö samtidigt slagit Modo. Att Leksand nu inte kan hota är en sak, men skåningarna jagar två poäng bakom inför sista omgången.

- Vi har en match kvar (HV hemma på torsdag), vi får ta den i stället.

- Mer finns inte att säga, sade Persson.

Många lyfte på ögonbrynen över den totala skottredovisningen, 46-19.

Inte Frölundatränaren Jan Karlsson.

- Det är väl inte så förvånande med tanke på all den tid vi fick spela i box play i andra. Ta bort alla de skotten så blir det bara 25-19 kvar.

TT