Kahns tavla straffade Bayern München

Och Arsenal vann efter rysare

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Fotbollsfesten Champions League är tillbaka - och visst bjöds det på högdramatiska åttondelsfinaler direkt.

Fredrik Ljungbergs Arsenal flög hem från Spanien med kvartsfinaltankar...

...medan Oliver Kahn drömde mardrömmar i München.

Minusgrader och snö i München, men mötet Bayern München-Real Madrid var på förhand uppmålat som ett av fotbolls-Europas hetaste på länge, med massor av stjärnor på Olympiastadion, med massor av glödande fotbollshistoria som traditionskrydda i ett klassiskt tungviktsmöte.

Första halvlek för långt ifrån dålig, men också långt ifrån sprakande, 59 000 såg 45 minuter utan mål.

Bayern-supportrarna applåderade ändå sitt lag, väl medvetna om att Münchens stolthet tog sig vidare från gruppspelet med ett nödrop via segern mot Anderlecht i sista omgången.

Lycka i åtta minuter

Jublet ökade i den 75:e minuten när Claudio Pizarro vände bort sin försvarare och med ett fint inlägg hittade Roy Makaay i straffområdet, där holländaren med huvudet styrde in 1-0-bollen.

Lyckan varade i exakt åtta minuter. Vad som hände sedan kommer Oliver Kahn att drömma mardrömmar om länge, och för sitt inre veva sekvensen när Roberto Carlos frispark - en frispark från långt håll som Kahn hade god kontroll på - slank in under honom och in i nät till slutresultatet 1-1.

Under en ouppmärksam sekund förvandlades ett bra utgångsläge inför returen till en mycket svår uppgift i Madrid.

Ljungberg med från start

I mötet Celta Vigo-Arsenal kom Fredrik Ljungbergs rödvita lag till spel med Ashley Cole, Gilberto och Ray Parlour på skadelistan, samt med flygrädde Dennis Bergkamp kvar hemma i London, men med succévärvningen José Antonio Reyes på topp tillsammans med Thierry Henry i en offensiv uppställning - där utdelningen kom redan i den 17:e minuten.

Robert Pires inlägg svepte över Patrick Vieira i Celtas straffområde och en friställd Edu skickade in 1-0 i den bortre burgaveln bakom Pablo Cavallero.

Tio minuter senare kvitterade Celta när Edu (med förnamnet Luis) nickade in 1-1-målet efter inlägg av Silvinho.

Efter 1-1 i paus utvecklades mötet till en rysare i andra halvlek: Edu - igen - gav Arsenal 2-1 i den 58:e minuten, Jose Ignacio kvitterade i den 64:e minuten och matchen såg ut att sluta oavgjort, men tio minuter före full tid avgjorde Robert Pires med sitt 3-2-mål efter fint samspel med Henry.

Ljungberg - tillbaka på den stora scenen efter skadeproblem - byttes ut i den 89:e minuten.

Mötet Sparta Prag-Milan slutade 0-0.

TT