Linköping slutade fyra i elitserien

Får hemmafördel i kvartsfinalen

SPORTBLADET

LEKSAND (TT)

Linköping slutade fyra i ishockeyns elitserie och får hemmafördelen mot Djurgården eller Timrå.

- Det spelar ingen roll vilka vi får möta. Men det är klart att Djurgården på Globen är kul, sade LHC-tränaren Roger Melin.

Hans lag vann bortamatchen mot Leksand med klara 4-1 och passerade just Djurgården tack vare bättre målskillnad.

- Det är bara att gratulera Linköping. Det är faktiskt mitt favoritlag. De spelar en bra hockey och jag tror de når finalen, säger Leksands avgående tränare Jarmo Tolvanen.

Vars lag inte bjöd särskilt mycket motstånd i de första två perioderna.

Närkamperna var i stort sett obefintliga.

- Det är tufft att ladda om efter vad som hände i tisdags (då Leksand blev definitivt klara för kvalserien). Spelmässigt såg det kanske jämnt ut, men Linköping hade mer av spelet och var vassare i sina avslutningar. De hade bra koll, säger Tolvanen.

Andreas Pihl sköt 1-0 för gästerna varpå Tim Eriksson i friläge satte 2-0 innan den första perioden.

Tim Eriksson inledde målskyttet i den andra perioden och Jussi Tarvainen ökade på i powerplay.

I tredje perioden tröstmålade Johan Rosén i spel fem mot tre.

Synd om Norrena

- Det var lite synd om Fredrik Norrena som så gärna ville hålla sin tionde nolla för säsongen. Vi drar på oss för många utvisningar, anser Roger Melin och fortsätter.

- Men det passade oss att det inte var någon kroppskontakt i inledningen. Vi fick lite ytor tack vare det. Vi ville verkligen vinna och hade mer att spela för. Jag tycker också vi var vassare och hade mer initiativ än Leksand.

För Linköping väntar nu klubbens första slutspel någonsin.

I hemmalägret väntar en veckas ledigt, en veckas träning och en vecka med förhoppningsvis två träningsmatcher innan kvalserien drar igång.

- Det spelade ingen roll för oss att Brynäs kvitterade och skickade Mif till kvalserien. Det spelar ingen roll alls vilka vi möter, säger Jarmo Tolvanen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM