Söderling till final i Marseille

Björkman utslagen i semi

SPORTBLADET

Efter Davis Cup-triumfen mot Australien går det mesta rätt väg för svensk tennis.

För andra veckan i rad är en svensk i en ATP-final, då Robin Söderling semifinalslog Arnaud Clement i två raka set i Marseilles.

Det kunde ha blivit en till, men Jonas Björkman klarade inte av att besegra Dominik Hrbaty.

För andra gången i tenniskarriären är Robin Söderling klar för final i en ATP-turnering. 19-åringen från Tibro slog i semifinal i Marseille ut hemmahoppet Arnaud Clement i två raka set, 6-3, 6-3.

Taktisk seger

- Jag spelade bra, även om det inte var min bästa dag. Det var lite av en taktisk seger. Han är en bra kontringsspelare och tycker om när man slår lite hörn till hörn-bollar. Därför höll jag i bollen lite mer och väntade ut honom. Han är inte alls lika bra när han måste föra spelet själv, säger Söderling till TT.

Tidigare i veckan har Söderling bland annat besegrat landsmannen Thomas Enqvist och chilenaren Fernando Gonzalez.

I finalen kunde han ha fått möta träningskompisen Jonas Björkman, men slovaken Dominik Hrbaty såg till att det bara blir en svensk i final efter ha slagit Björkman med 7-6, 6-3.

- Det hade varit kul att möta Jonas, jag har ju faktiskt aldrig förlorat mot honom, säger Söderling, som faktiskt slog Björkman på vägen till finalen i Stockholm Open i höstas.

Söderlings första ATP-final var i just Stockholm, men den gången blev det förlust mot Mardy Fish, USA.

Bra erfarenhet

En erfarenhet som är bra att med sig in på centrecourten i söndagens final.

- Ja, absolut. Nu har jag varit där en gång och vet hur det känns. Jag kunde ju lika gärna ha vunnit i Stockholm också, så nära tycker jag att det var, säger Söderling.

Sedan Davis Cup-matchen mot Australien i februari har bland annat Thomas Johansson tagit sig till semifinal i Milano, Thomas Enqvist tagit sig till semi och Joachim ''Pim-Pim'' Johansson vunnit finalen i Memphis.

På söndagen kan det bli ännu en svensk tennisframgång.

Niclas Johansson/TT