Tredje raka segern för Edsbyn mot Bollnäs

Tar emot västerås i semifinalen

SPORTBLADET

EDSBYN (TT)

Edsbyn slog ut Hälsingegrannen Bollnäs med 3-0 i matcher i bandyns kvartsfinaler. I semifinalen väntar Västerås, som slog ut Falun med samma siffror.

I den andra semifinalen möts Hammarby och Sandviken.

Edsbyns matchhjälte i den tredje matchen var 20-årige Jonas Edling som gjorde fyra mål i segern med 7-4.

- Matchhjälte? Nja, det vet jag inte. Det var en laginsats och vi var ett bättre lag, sade han efter matchen.

Edling är en av många unga talangfulla spelare i Edsbyn. Han presenterade sig direkt i matchöppningen när han gjorde 1-0 på straff, redan efter två minuter, sedan han själv blivit fälld av Bollnäs målvakt Timo Oksanen.

- Jag tvekade aldrig på att ta straffen själv, det var självklart, sade Edling som satte straffen i nättaket rakt över Oksanens huvud.

Edlings andra och tredje mål betydde 3-3 och 4-3 och kom psykologiskt, det sista bara tio sekunder före pausvilan. Så långt hade Edsbyn haft ett stort bollövertag och några chanser mer.

Bollnäs var piskat att vinna matchen för att hålla liv i kvartsfinalserien, men var aldrig riktigt nära att kunna rubba Edsbyn. Hemmalaget var mer stabilt överlag och kontrollerade matchen säkert. Två snabba mål i andra halvlekens inledning av Edsbyn gav också en trygghet.

Punkterade matchen

7-4-målet som punkterade matchen definitivt gjordes också av Edling, ett skott från distans som styrde på en Bollnäsförsvarare innan det hittade in i nätmaskorna.

- Jag tycker att vi var bättre än Bollnäs i det mesta. Åkte mer och bättre skridskor och hade bättre fart i spelet. Efter segern i den första matchen har det känts ganska säkert i de två avslutande matcherna, säger Edling.

I första semifinalen kommande söndag tar Edsbyn emot Västerås på hemmaplan.

Västerås hamnade i underläge med 0-1 hemma mot Falun men vände sedan enkelt och vann till slut matchen med 7-1. Edsbyn och Västerås möttes förra säsongen i kvartsfinal med Edsbyn som vinnare.

Den andra semifinalen kommer att spelas mellan Hammarby och Sandviken.

Hammarby vann sin tredje raka kvartsfinal hemma mot Boltic med klara 10-2.

Boltic orkade hålla emot en kvart innan Hammarby tog över.

Sandviken vann också med 3-0 i matcher mot Vänersborg. Saik gjorde 8-2 hemma på Jernvallen i den tredje kvartsfinalen mot ett Vänersborg som hade flera magsjuka spelare, bland annat måltjuven Ari Holopainen.

Sune Karlsson/TT