Storseger för Halmstad

… trots att Örebro skapade chanserna

SPORTBLADET

ÖREBRO (TT)

Varken spelare eller tränare hade lätt att hitta ord efter premiären mellan Örebro och Halmstad. Matchen slutade 2-5 (1-2) - trots att Örebro skapade de flesta chanserna.

- Ovanligt resultat, ovanliga målskyttar, konstaterade Halmstads tvåmålsskytt Mikael Nilsson.

Örebro hade mycket svårt att göra mål i fjol och värvade därför nya anfallare. En av dessa, Petter Furuseth-Olsen, kan mycket väl bli en av de stora positiva överraskningarna i allsvenskan. Norrmannen dominerade första halvlek, fanns alltid spelbar och var delaktig i mycket av det Örebro skapade.

Och det var mycket, Örebro var det bättre laget före paus. Förutom Lars Larsens 1-0 på frispark skapade Örebro massor av chanser utan att kunna överlista duktige Conny Johansson i HBK-målet.

Halmstad skapade inte mycket och hade svårt att hitta rätt med passningarna, men två av tre målchanser resulterade i mål. 1-1 kom på volley från Magnus Svensson förbi en tveksamt placerad John Alvbåge i hemmamålet.

2-1 från Mikael Nilsson var snyggt, bollen seglade över Alvbåge från långt håll.

- Det var inte riktigt meningen, tanken var att slå ett inlägg men jag såg tidigt att bollen skulle gå in, berättade Nilsson.

Nilsson punkterade

Andra halvlek var jämnare spelmässigt. Trots två snabba Halmstadmål fortsatte hemmalaget att ösa på framåt och hade även i denna halvlek bra chanser som inte omsattes.

Matchen punkterades av Mikael Nilsson när han gjorde 2-5 efter 72 minuter, ett distinkt direktskott när Örebro pressade på för ytterligare reducering.

- Två mål för mig är ovanligt, jag har gjort det tidigare i allsvenskan men när minns jag inte, säger han. Jag minns inte heller när Halmstad gjorde

fem mål i samma match.

Ovan för ÖSK

- Vi hade lite svårt i inledningen av matchen men blev allt bättre. Jag tycker att vi har ett mer stabilt spel i år. Alla vet sina roller i laget och det ger oss trygghet, sammanfattade Nilsson.

Örebros tränare Stefan Lundin hade svårt att hitta ord efter matchen.

- Det kändes olustigt att ligga under i halvtid när det var vi som hade skapat chanserna, det var en ovan situation för oss. Men trots underläge

kändes det som vi hade chansen fram till 2-5-målet.

Sune Karlsson/TT