Tidernas stjärnfall i Champions League

Deportivo La Coruña ordnade största vändningen i cupens historia

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Stjärnlagen föll som aldrig förr i Champion Leagues kvartsfinaler.

Real Madrid och Arsenal försvann i tisdags. Och AC Milan på onsdagen.

Trots 4-1 inför returen mot La Coruna.

Deportivo La Coruna skrev på onsdagskvällen ett stycke fotbollshistoria som AC Milan helst skulle ha sluppit att vara delaktigt i. Det har aldrig tidigare hänt i Champions League-historien att ett lag hämtat in ett 0-3-underläge.

Men det tog bara en halvlek för Deportivo La Coruna att äta upp Milans stora försprång i det andra kvartsfinalmötet. Målaptiten var glupande. Jublet på Riazorstadion steg i takt med att målen föll.

Efter bara fem minuter angav Walter Pandiani tonen med att göra 1-0 med ett lågt skott, samme man som gjorde La Corunas ledningsmål i första mötet.

Panik i Milan

Tio minuter före pausvilan var det dags igen. En omarkerad Juan Carlos Valderon kunde utan svårighet nicka in 2-0 och paniken började sprida sig i Milan. Och innan halvleken var till ända var det tredje baklängesmålet ett faktum. I 44:e minuten sköt Alberto Luque ett högt skott förbi Milans brasilianske målvakt Dida.

La Coruna var i fatt målmässigt. Och var tack vare bortamål i det läget i semifinal.

Fran spädde på med 4-0 i 76:e minuten, med ett skott som ändrade riktning på Milans högerback Cafu. Fortfarande hade ett mål räckt för Milan för att nå förlängning. Men det blev 4-0 och 5-4 sammanlagt för La Coruna.

Maniche bakom segern

I semifinalen väntar Porto, som kom till Lyon med 2-0. Maniche gav Porto ledningen redan i sjätte minuten, sedan sydafrikanske lagkamraten Benny McCarthy smart släppt bollen förbi sig. Peguy Luyindulka kvitterade mindre än tio minuter efteråt, men Maniche hade inte gjort sitt. Strax efter pausvilan mötte han ett inlägg med en högervolley och 2-1-bollen satt otagbart i nättaket bakom Gregory Coupet i Lyons mål.

Lyon hade behövt göra fyra mål för att gå vidare. Ett uppgivet hemmalag fick dessutom Edmilson utvisad efter det andra gula kortet från svenske domaren Anders Frisk. Elber kvitterade på nick i slutminuten och gav ändå Lyon 2-2.

TT