Andra raka segern för Halmstad

Sharbel Touma matchvinnare på nick

SPORTBLADET

HALMSTAD

Halmstads BK ståtar med full pott efter två omgångar i allsvenskan, men om premiärsegern mot Örebro var både klar, rättvis och frukten av bra spel, var fredagens trepoängare efter 1-0 mot Trelleborgs FF desto mer turbetonad.

Sharbel Toumas nick på Mikael Nilssons hörna i den 29:e minuten var allt som hände i målväg på Örjans vall, dit över 8 000 nyfikna åskådare hade sökt sig.

De flesta gick nog därifrån besvikna över hemmalagets spel. Den fräcka nykomlingen TFF, som spelade 2-2 mot Djurgården i premiären, var nämligen väl så bra. Men skånelaget fick inte till mer än ett par målchanser och då var HBK-målvakten Conny Johansson bra med.

- Våra mittbackar Tomas Zvirgzdauskas och Tommy Jönsson är väldigt bra och tog allt. Med ett starkt försvar kan man vinna matcher även om man inte spelar så bra, summerade Halmstadstränaren Jan Andersson

Andersson och HBK har fått en flygande start på säsongen med bara en enda förlust inklusive träningsmatcherna. Den förlusten kom mot just Trelleborg.

TFF har med andra ord ingen större respekt för HBK och höll spelet väldigt bra uppe trots bortaplan.

Fina målchanser

I första halvlek lyckades man dock inte vaska fram några målchanser värda namnet, men efter pausen hade Jens Sloth och Peter Abelsson två fina möjligheter.

- Vi visade än en gång att vårt spelsätt duger till hundra procent i allsvenskan, men tyvärr fick vi inte till det på sista tredjedelen av planen, sa TFF-tränaren Ulf Larsson.

- Vi stod ju på deras planhalva och spelade boll i andra halvlek, men det fattades en spets som kunde trycka in bollen, hade vi haft det kunde vi rentav åkt hem härifrån med tre poäng.

Stark turbo på mitten

TFF:s styrka fanns också i de bakre linjerna, där Patrik Svensson och Peter Abelsson glänste.

I Halmstad gjorde - förutom de mittbackarna Tomas Zvirgzdauskas och Tommy Jönsson - Magnus "Turbo" Svensson en fin match på mittfältet.

Nyförvärvet Yaw Preko, från Ghana, glimtade till då och då med fin teknik i anfallet. Det var också Preko som hade hemmalagets två enda möjligheter - förutom Toumas nickmål - men då stod TFF-målvakten Fredrik Persson i vägen.

TT