Jacobson får spela vidare i US Masters

Klarade kvalgränsen efter 74-runda

SPORTBLADET

AUGUSTA, GEORGIA

Fredrik Jacobsons debut i US Masters i golf blir fyra dagar lång. Han klarade kvalgränsen efter en 74-rond på fredagen.

Sammanlagt är svensken fyra över par, elva slag efter britten Justin Rose som hade ledningen när tre fjärdedelar av fältet hade spelat klart.

Jacobson följde upp torsdagens 74:a med ytterligare en 74:a. Han började dagen med en bogey, men tog tillbaka ett slag redan på det andra hålet. Sedan tappade han slag på det fjärde och det tionde hålet, gjorde en birdie på det 15:e, men tappade sedan ett slag till på det sista hålet.

Efter torsdagens regn- och åskavbrott färdigspelades den första ronden av US Masters först på fredagsmorgonen. Därefter inleddes den andra ronden av majortävlingen.

Sydkoreanen K J Choi spelade då in sig i rekordböckerna genom att tangera US Masters-rekordet för lägsta resultat efter den första halvan - 30 slag efter sex birdies.

Men Choi föll tillbaka efter fyra bogeys under de sista nio hålen och fick en 70-rond, två under par. Han är tre under par totalt efter två dagars spel och är med i toppen.

Woods nöjd

Världsettan Tiger Woods inledde med en 75-rond och var nio slag efter ledande Justin Rose efter första ronden. På fredagen spelade Woods upp sig, gick tre under par för dagen, är på par totalt, och klättrade i resultatlistan.

- Jag är kvar i tävlingen och är mycket nöjd med det, sade Woods, som inte missat en kvalgräns på 120 tävlingar, inte sedan Canadian Open 1997.

- Jag visste att jag var tvungen att spela bra och göra några birdies i dag och jag spelade verkligen bra.

Rose kvar i ledning

Spanjoren och tvåfaldige Masters-vinnaren Jose Maria Olazabal är med i toppen efter sin 69-rond på fredagen som gjorde att han sammanlagt är fyra under par.

- Det måste vara något med den här platsen. Varje gång jag kommer hit så verkar jag vara tillfreds med mig själv, sade Olazabal efter sin rond.

Britten Justin Rose ledde efter den första dagen då han gick fem under par. Och han var fortfarande i ledningen, på sammanlagt sex under par, när han gick av 18:e greenen på fredagen. Han lär också vara kvar i ledningen då alla spelat klart.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM