Jacobson storspelade i US Masters

Gick tredje dagen på fem under banans par

SPORTBLADET

AUGUSTA, GEORGIA

Fredrik Jacobson storspelade i US Masters på lördagen. Han gick på 67 slag, fem under par och är ett under par totalt.

Han kommer att göra en rejäl avancering i resultatlistan inför slutvarvet.

Fredrik Jacobson räddade sig med nöd och näppe kvar i US Masters i golf. Han var fyra över par när lördagsronden startade.

Då startade också svensken spela mycket bra. För då gick birdieputtarna i hål, de som han missade så ofta de tidigare dagarna.

- Jag kände att jag var tvungen att attackera och ge mig själv chansen i stället för att oroa mig inför varje slag, sade han till AFP.

Den 29-årige hallänningen räddade paret på det första hålet då han sänkte en 1,5-metersputt.

- Det gav mig självförtroende att jag slog en snabb putt och inte bara tråcklade upp den. Det bar jag med mig hela dagen.

Han startade sedan sitt birdierace på det femte hålet, och tog in slag även på det sjunde och nionde. Han startade andra halvan av Augusta National-banan med en birdie, gjorde ytterligare en på det 13:e hålet och en på det 15:e. Jacobson har gjort birdie på den lätta par 5:an (15:e) under alla tre ronderna.

Men liksom på fredagen blev det en bogey på avslutningshålet, det 18:e.

- Det viktigaste i dag var att få igång puttern. Kan jag spela lika bra i morgon har jag en bra chans, sade Jacobson.

- Det skulle sitta fint om jag var inom fyra slag från ledningen i kväll.

Jacobson hade det bästa rondresultatet när han hade avslutat sitt spel för dagen, men då var de flesta andra spelare kvar ute på banan. Han kommer dock att avancera rejält inför söndagens slutvarv.

Jacobson är ende svensken i tävlingen, där andra svenskar haft så förtvivlat svårt att lyckas tidigare år. Anders Forsbrands elfte plats från 1993 är det främsta svenskresultatet.

Jacobson visade i fjol att han kan hänga med i majors - blev femma i US Open och sexa i British Open.

- Jag börjar ge mig själv chansen i majors och det här är ytterligare ett tillfälle.

- Jag har alltid trott att det här skulle vara en tävling som skulle passa mitt spel, det trodde jag även efter mina första ronder. Det är mindre ruff här och man kan vara kreativ.

TT