Seger direkt för mästarna

Djurgården/Älvsjö slog Karlslund med 2–0

SPORTBLADET

Sara Johansson hoppas och tror på en plats i damlandslaget i EM-kvalmatchen mot Schweiz om två veckor.

Djurgården/Älvsjös toppforward förstärkte definitivt sina möjligheter efter 2-0 hemma mot Karlslund i allsvenska premiären.

Johansson gjorde själv 1-0 och låg även bakom lagets andra mål.

Efter matchen sågs Sara i samspråk med förbundskaptenen Marika Domanski Lyfors.

- Hon frågade hur jag kände mig, sade Sara Johansson.

Vad svarade du?

- Jag sa att det var väl sådär, jag kände mig lite tung i benen i dag och det gällde nog hela laget. Vi har tränat tufft ett tag och det kändes, men jag hoppas förstås att jag kommer med i landslaget.

Snyggt mål

Johansson överglänste sin mera namnkunniga forwardskollega Victoria Svensson i Djurgården/Älvsjö och det var Sara som lade upp för ''Vickan'' och lagets andra mål. Sara sprang sig fri utanför Karlslunds straffområde men skottet räddades av Karlslunds duktiga målvakt Kristin Hammarström. Victoria kunde sedan sätta returen i öppet mål och fastställa slutresultatet till 2-0.

Det första målet var mycket snyggt. Sara Johansson frispelades i högerytterposition, hon drog till direkt med högerfoten och bollen gick stenhårt i bortre burgaveln.

- Jag borde kanske ha gjort något mål till, särskilt i slutet när jag var helt fri, men koncentrationen var kanske inte den bästa. Hoppas det lossnar när man blir piggare i benen.

Det var ingen bra premiär från svenska mästarklubben. Visst dominerade hemmalaget mot Karlslund och visst hade man en hel del målchanser. Men det offensiva spelet var inte av någon högre klass, framför allt hade innermittfältarna Malin Nykvist och Ann-Marie Norlin svårt att få tag i bollen och servera forwards med bra passningar.

Karlslund lovar mycket

Men Djurgården/Älvsjö spelade också mot ett bra lag. Unga Karlslund, med en snittålder på drygt 19 år, ställde till en hel del problem. I den andra halvleken visade man ingen som helst respekt för mästarlaget och skulle ha haft en straff vid ställningen 1-0.

- Sara Lihagen blev fälld, det borde ha varit straff. Då hade det blivit kul i slutet, sade Karlslunds tränare Peter Nilsson.

- Men Djurgården vann rättvist, inget snack om saken. Tyckte ändå att tjejerna gjorde en mycket bra match, det var en bra premiär för oss.

Målvakten Kristin Hammarström, 22, hade mycket att göra och gjorde det mesta bra. Hon hade snabba och beslutsamma utrusningar och klarade ett par frilägen från hemmalagets toppforwards.

Innerbackarna Stina Segerström, 21, och Sandra Linder, 17, gjorde inte många misstag och på mittfältet jobbade Lisa Dahlkvist väldigt hårt i Örebrolaget. Lisa är för övrigt dotter till förre toppspelaren Sven ''Dala'' Dahlkvist och är mycket lovande.

Lyckad premiär för LFC

Nykomlingen Linköping, som hette Kenty när de i höstas vann söderettan, fick en lyckad allsvensk start. I värmländska Mallbacken vann Linköping med 2-0.

Och det var nyförvärven som nätade. Lotta Runesson från Umeå i den 18:e minuten och Anna-Kaisa Rantanen från HJK i Helsingfors i den 89:e.

I Mallbacken bor 173 personer. Till den allsvenska premiären på Strandvallen kom 604.

Den andra nykomlingen, norrettansegraren Själevad från Örnsköldsvik, var inte lika lyckosam i den allsvenska debuten. Hammarby vann med 3-1 genom mål av Linda Forsberg, Linda Lekander och Elin Ekblom. Emelie Darmell gjorde Själevads första allsvenska mål i den 71:a minuten.

Det som dock gladde var dock publiksiffran. Hela 1 318 personer hade sökt sig till Själevads IP.

Landvetter har flyttat in till Göteborg och har också bytt namn till Göteborg. I premiären borta mot Sunnanå vann laget med 1-0. Målet slogs in av det brasilianska nyförvärvet Daniela i mitten av andra halvlek.

Stig Lindmark/TT