Landskrona fick inte hål på Giffarna

Mållös hemmapremiär för Sundsvall

SPORTBLADET

SUNDSVALL (TT)

Det blev en poäng för Gif Sundsvall i hemmapremiären i fotbollsallsvenskan mot ett överraskande tamt Landskrona i en mållös tillställning.

- Visst skulle det känts bättre om vi fått något mål i utdelning, men det känns trots allt rätt skönt med en poäng trots resultatet 0-0, konstaterade Sundsvallstränaren Patrick Walker.

För andra matchen i rad gick Sundsvall mållöst från planen.

- Vi måste bli vassare och komma fram till fler avslut, konstaterade Patrick Walker lite eftertänksamt.

Men sanningen är den att anfallsduon Jonas Wallerstedt och nyförvärvet Andreas Hermansson inte fick många vettiga bollar att jobba på. Understödet från mittfältet var inte det bästa. På mittfältet förmådde Sundsvall inte skapa ett ordnat passningsspel och det resulterade i allt för chansartade och hafsiga uppspel på forwardsduon Hermansson-Wallerstedt.

Suverän räddning

- Visst känns det lite snöpligt att vi inte fick till anfallsspelet bättre. Men vi får glädja oss åt det som var mest positivt - vårt säkra försvarsspel, sade Patrick Walker.

Sundsvalls målvakt Fredrik Sundfors var säkerheten själv och svarade för en matchavgörande räddning då han kastade sig och räddade en välplacerad nick från Jones Kusi Asare i matchupptakten.

- En helt fenomenal räddning, berömde Landskronas tränare Jan Jönsson.

Landskrona nöjt med poängen

- Jag känner mig mer än nöjd med vår insats - en poäng med mersmak. Det var vi som presterade det bättre spelet och skapade de flesta målchanserna, sade Jan Jönsson.

Landskrona har åkt hem utan poäng från Sundsvall de senaste två åren. Det kan vara förklaringen till att Landskrona spelade tillknäppt och försiktigt och inte vågade fylla på med folk i sina anfallsförsök.

- Vi hare ett ungt lag, men jag tycker att vi var mycket vuxna i vårt uppträdande på plan. Försvarsarbetet var mycket säkert -det var ytterst sällan som Sundsvall lyckades skapa några farli ga tillbud, summerade Jan Jönsson.

Säkra försvar

De stora plusbetygen i den mållösa matchen på Sundsvalls IP går till försvarsspelarna i de båda agen. I Gif Sundsvall var Fredrik Sundfors prickfri i målet och Patrik Eriksson Ohlsson var tillsammans med Kalle Ståhl och Fredric Lundqvist lugna och säkra i sitt agerande.

Landskronas målvakt Jonas Sandqvist sattes inte på några svårare prov. Mittbackarna Jonas Olsson och Johnny Lundberg höll effektivt rent framför sin målvakt. Även Anders Friberg och Gabriel Ucar agerade säkert i försvarsarbetet.

Ove Byström/TT