Hammarby körde över Stattena

Oavgjort mellan Karlslund och Sunnanå

SPORTBLADET

Stockholm

Mål i första och sista minuten inramade den damallsvenska premiären i fotboll på Eyravallen, som slutade 1-1 mellan Karlslund och Sunnanå. Kopparbergs/Göteborg fick nöja sig med 1-0 på Slottskogsvallen mot nykomlingen Själevad. Hammarby körde emellertid över Stattena med hela 4-0.

Foto: BENJAMIN THORÉN
Linda Forsberg knoppar in 4-0 för Hammarby mot Stattena.

Sunnanå fick en smakstart när Mirjam Marklund efter bara en minuts spel nickade in 1-0 för Sunnanå i bortamatchen mot Karlslund.

Bara minuten efter var Sara Lihagen nära att kvittera men nicken gick i stolpen.

Resten av matchen hade Karlslund det mesta av spelet men Sunnanås försvarsspel med Janina Sundqvist i mitten var stabilt.

- Det fanns ingen anledning att satsa på att göra 2-0, förklarade Sunnanås tränare Anders Nilsson.

1-1 på sista chansen

- Därför kändes det tungt när Karlslund kvitterade på den sista chansen i matchen.

Karlslund chansade när man fick en frispark. Till och med målvakten Kristin Hammarström sprang upp i Sunnanås försvarsområde. Där var det mittbacken Stina Segerström som nådde högst och nickade in kvitteringen.

Kopparbergs/Göteborgs FC hade chansen att tidigt avgöra sin match mot Själevad när Lotta Schelin hade två frilägen. Nu dröjde segermålet till tolv minuter före full tid när Sofia Palmqvist, som byttes in sista kvarten, bredsidade in 1-0 på ett inlägg från Daniela. Det var den brasilianska landslagskaptenen som styrde upp det mesta av hemmalagets spel.

Även målvakten Hope Solo visade stor auktoritet.

Själevads IK.s tränare Tommie Andersson tycker att hans lag gjorde en mycket bra insats.

- Det som saknades i aggressivitet mot Hammarby visade vi här i Göteborg. Vi kom fram ganska bra på kanterna i deras försvar.

Bästa målchansen var Karin Lindströms frispark i första halvlek när bollen studsade i båda stolparna och ut på plan igen.

Storseger för Hammarby

- Vi var aldrig så överlägsna i någon match i fjol som mot Stattena i dagens match, säger Hammarbys tränare En Perlskog.

Det blev en tung uppförsbacke för Helsingborgs-laget efter att Hammarby ledde med 2-0 redan efter 11 minuter.

Karolina Rinman sköt 1-0 efter hörna och Salina Olsson 2-0.

Strax före halvtid nickade Christina Forssell in 3-0.

Även andra halvleks enda mål var en nick. Linda Forsberg fastställde slutresultatet 4-0 efter frispark redan elva minuter efter sidbytet.

- I Linda har Hammarby en storspelare på gång, försäkrar En Perlskog.

TT