Portsmouth skrällde mot United

Arsenal allt närmare ligatiteln

SPORTBLADET

London

Arsenal tar kliv efter kliv mot slutsegern i den engelska Premier League-fotbollen.

5-0 mot Leeds i fredags.

Och så tappade jagande Chelsea och Manchester United poäng i lördagsomgången.

Det mest sensationella var Portsmouths trepoängare mot United hemma på Fratton Park. En tilltrasslad situation framför Unitedmålet gav veteranen Steve Stone öppet läge, och med sitt 1-0-mål sköt han inte bara sitt eget Portsmouth till en tryggare plats ovanför nedflyttningsstrecket.

Med målet passade Stone också på att påverka toppstriden.

Efter lördagens förlust är United 13 poäng efter ligaledande Arsenal, med bara fem matcher kvar att spela.

Nästan lika illa ser det ut för Chelsea. På lördagen fick det stjärnspäckade Londonlaget bara 0-0 hemma mot Tobias Linderoths Everton, vilket innebär att avståndet upp till "The Gunners" är nio poäng. Chelsea har dessutom en match mer spelad.

För Arsenal räcker det nu med ytterligare fyra poäng för att säkra den 13:e ligatiteln, något som få tror att de ska misslyckas med - framför allt med tanke på att de hittills är obesegrade efter 33 matcher.

Den inbördes kampen bakom Arsenal kan kanske avgöras den 8 maj, då Manchester United tar emot Chelsea hemma på Old Trafford. I potten finns åtminstone den andraplacering som ger en automatisk plats i Champions Leagues gruppspel.

Ett lag som får svårt att nå "mästarligan" över huvud taget är Liverpool, som bara fick 0-0 hemma mot Fulham. Liverpool ligger just nu på fjärde plats, och trean och just fyran får chans att kvala in till Champions League under sensommaren. Liverpool har dock två matcher mer spelade än Newcastle, som bara är en poäng bakom i tabellen.

I nedflyttningsstriden vann Blackburn - med Nils-Eric Johansson på bänken - över Leicester med 1-0, och Wolverhampton tog tre viktiga poäng genom sina 2-0 mot Middlesbrough.

Manchester City förlorade med 1-3 hemma mot Southampton. Svenske landslagsmittfältaren Anders Svensson byttes in för Southampton i den 84:e minuten.

I division 1 gjorde förre Elfsborgsforwarden Mathias Svensson två mål för ligaledande Norwich hemma mot Walsall (5-0).

TT-Reuters