Tredje raka guldet för Örkelljunga

Utklassade Sollentuna i finalen

SPORTBLADET

Örkelljunga

Örkelljunga sitter säkert på den svenska volleybolltronen bland herrarna.

På söndagen säkrade ÖVK sitt tredje raka SM-guld.

Sollentuna utklassades i den tredje SM-finalen med 3-0 (25-18, 25-22, 25-21) och vann därmed finalserien med 3-0 i matcher.

Gladast av alla i lilla Idrottshallen i Örkelljunga: Nye tränaren Jonas Svantesson som varit med och vunnit samtliga fyra SM-guld i föreningens historia, först tre som spelare och så nu ett som tränare.

Roligaste guldet

- Det känns speciellt. Frågar du mig nu så är det här det roligaste. Men sen vet jag inte vad jag tycker om några år. Det känns speciellt, det är mitt första år som tränare, sade Jonas Svantesson.

Lilla Örkelljunga fortsätter alltså att dominera den svenska herrvolleybollen. Trots att klubben kämpar med en taskig ekonomi, tappar spelare varje år och blev av med mästartränaren Ismo Peltoarvo förra våren, så kunde man försvara sitt guld.

Rookietränaren Jonas Svantesson har gjort det med elitseriens smalaste trupp - totalt har han haft åtta spelare tillgängliga under slutspelet.

Få spelare - många vinnarskallar

- Vi har inte någon bred trupp men de som finns här är riktigt bra spelare med vinnarskallar. Vi är dessutom det bäst tränade laget i hela Sverige, det har varit avgörande, sade Jonas Svantesson.

Faktum är att SM-finalerna mot Sollentuna blev det enklaste hindret för mästarna i det här slutspelet. Örkelljunga har vunnit tämligen ohotat i samtliga tre matcher. I söndagens final så var det ÖVK för hela slanten. Gästande Sollentuna var inte i ledningen i något set någon gång.

- Jag är faktiskt lite besviken på Sollentuna, de bjöd inte upp till kamp. Men nu ska vi fira, det är vi också bra på, sade lagkaptenen och landslagspassaren Kalle Sandberg som varit med de tre senaste

guldåren.

Om han kommer tillbaka för att vinna ett fjärde raka vet han inte.

- Nej, jag är sugen på att pröva lyckan ute i Europa. Jag tycker inte jag har mer att bevisa i elitserien. Men får jag inte napp utomlands så spelar jag gärna vidare i Örkelljunga, avslutade Kalle Sandberg.

TT