Trelleborg mest nöjd med poängen

AIK lyckades inte avgöra

SPORTBLADET

Stockholm

Det blev mållöst mellan AIK och Trelleborg i det allsvenska mötet på Råsunda. Och med tanke på de få målchanserna var det rättvist.

Det oavgjorda resultatet gladde nykomlinglaget.

- Jag är nöjd med poängen, säger Trelleborgstränaren Ulf Larsson.

AIK:s tränare Richard Money visade tydligt att han inte var nöjd med sitt lags insats genom att svara enstavigt och vresigt på frågorna under presskonferensen.

Och nöjd ska han inte vara.

För AIK spelade inte bra, framför allt inte i andra halvlek.

I den första halvleken var det mycket AIK. Men bara två gånger kom man till avslut på mål. Första gången var en krossboll till Daniel Hoch som fick bollen lite långt ifrån sig och tvingades slänga sig för att få iväg skottet. Det gick rakt på TFF-målvakten Fredrik Persson. Samtidigt fick Hoch foten under sig och tvingades gå ut.

Den andra gången var efter en hörna då Krister Nordin nickade bollen i stolpen.

Trelleborg hade den vassaste målchansen i första halvlek. Det var när veteranen Mats Lilienberg sköt precis utanför.

Målchansen var för övrigt Trelleborgs enda (!) i matchen.

- Jag vill begära mer av anfallet. Men det är svårare i allsvenskan. Vi försöker med tre forwards, men det är tufft, menar Larsson.

Taktiken höll

I den andra halvleken tog Trelleborg för sig allt mer. Det var en medveten taktik.

- Vi hade bestämt att vi skulle låsa i första halvlek och inte kliva upp så högt. Efter pausen skulle vi sen kliva upp. Därför satte vi också in Eric Fischbein. Han stod upp bra och vi fick till bättre spel på mittplanen och jag tyckte att vi växte i matchen, säger Larsson.

I andra halvlek övergick AIK från 4-3-3 till en 4-2-3-1-uppställning - för att få bättre tryck framåt.

I stället trycktes de allt mer bakåt.

- Spelarna blev allt för stressade och spända när vi inte lyckades göra några mål, säger Money.

Det var mycket spel på mittplan i hela matchen. Lagen bjöd också på många felpass. Bollen for ofta som en flipperkula - utan bestämt mål.

AIK:are stod stilla

AIK fick till två chanser i andra halvlek. Kwame Quansah cykelsparkade och TFF-målvakten räddade. I slutminuten löpte Mattias Moström bra på högerkanten och fick på ett bra skott.

AIK:s stora problem var ett alltför stillastående anfallsspel, då få spelare var i rörelse och ingen mötte upp spelaren med bollen.

Ingela Ahlberg/TT