Celtic säkrade ligatiteln

Henke Larsson passade fram till guldmålet

SPORTBLADET

Glasgow

Han säger nej till landslaget och EM.

Snart säger han farväl till Glasgow.

- Den dag jag slutar spela fotboll kommer jag att skatta varje medalj jag vunnit här väldigt högt, säger Henrik Larsson.

Den senaste säkrade Larsson när han nickade fram bollen till Stilian Petrov på söndagseftermiddagen.

Bulgaren skickade in 1-0 borta mot Kilmarnock.

16 poäng före Rangers

Det bärgade ligaguldet åt Celtic, trots att det återstår fem omgångar i skotska ligan. De tre poängen i Kilmarnock ger Celtic ett ointagligt försprång till Glasgow Rangers på 16 poäng.

- Det här är den skönaste ligasegern eftersom vi förlorade titeln i sista matchen förra året och även förlorade Uefacupfinalen, säger managern Martin O'Neill.

Det var då Celtic krossade just Kilmarnock med 4-0 bara för att få höra att Rangers slagit Dunfermline med 6-1 och tog ligatiteln med ett ynka plusmål.

För Henrik Larsson var det fjärde ligaguldet sedan han flyttade till Celtic Park från Feyenoord sommaren 1997.

- Jag önskar bara att vi hade spelat hemma så att fler människor kunde ha fått fira, säger Larsson.

Med 236 mål på 308 matcher för Celtic är han klubbens tredje främste målskytt genom tiderna - men förmodligen den mest älskade av de grönvita fansen.

Trots många försök har klubbledningen inte lyckats få Larsson att stanna.

Kan bli ett cupguld också

Men var han hamnar är fortfarande oklart. Och innan flyttlasset går får han chansen att ta med sig ännu en medalj. Den 22 maj spelar Celtic cupfinal mot antingen Dunfermline eller Inverness.

Celtic har mer att spela för. Klubben kan bli den första på över hundra år (Rangers, 1898-99) att klara sig genom ligasäsongen utan en enda förlust.

TT-Reuters