Spelarna överraskade efter Moneys avgång

Femte AIK-tränaren på 2,5 år

SPORTBLADET

Stockholm

På måndagseftermiddagen fick AIK-spelarna beskedet.

Deras tränare Richard Money slutar.

- Jag är mycket överraskad, kommenterar målvakten Håkan Svensson.

Dagen efter 0-0-matchen hemma mot Trelleborg i söndags fick spelarna ledigt. Ingen anade eller allra minst väntade att sportchefen Peter Kisfaludy skulle ringa upp och berätta om Richard Moneys avgång.

- Jag fick beskedet bara för en liten stund sedan och jag blev överraskad. Men anser Richard att det inte känns bra att fortsätta i AIK så ska han sluta, säger Martin Åslund.

Åslund och Per Nilsson är två AIK-spelare som varit med under hela det stormiga 2000-talet. Det började med att Olle Nordin, som sade upp sig på grund av utbrändhet, sedan slutade efterträdarna Peter Larsson och Dusan Uhrin och på måndagen valde Richard Money att säga upp sig.

- Ja, vad ska man säga. Fem tränare på två och ett halv år måste väl vara allsvenskt rekord, säger Per Nilsson.

- Men att Richard sade upp sig var överraskande för mig, det har det i och för sig alltid varit när en tränare har sagt upp sig under min tid i AIK.

Gillade Richard

Ingen av spelarna vill gå in på anledningen eller spekulera i varför Money väljer att sluta. Men att pressen har varit stor på AIK-tränaren är man överens om.

- Jag tycker att en del tidningar har varit lite hårda mot Richard, säsongen är ingen katastrof med fyra poäng på tre matcher. Men samtidigt så är det ett stort tryck på fotbollen nu, framför allt i en storstad och det är något man får räkna med, säger Håkan Svensson.

- Men jag gillade verkligen Richard, han var bra och jag kände förtroende för honom. Synd att det skulle bli så här och det är första gången under mina 15 år i allsvenskan som någon slutar i min klubb.

Martin Åslund och Per Nilsson tycker också att pressen är stor på AIK, men att det inte stör.

- Det är bra att så många människor som möjligt bryr sig och är engagerade i AIK. Motsatsen är ju att ingen bryr sig om klubben och om fotboll och så vill man ju inte ha det.

Vad anser du om Richard Money som tränare?

- Jag tycker han var bra. Richard var engagerad och positiv och han kunde fotboll.

Förtroende för nya tränarparet

Patrick Englund och Nebosja Novakovic tar nu över tränaransvaret i AIK. Englund var tidigare assisterande tränare, medan Novakovic hade hand om spelarutveckling.

En bra lösning tycker Åslund, Nilsson och Svensson.

- De har tidigare spelat i AIK och känner klubben väl. De känner också spelarna bra och vi känner förtroende för dom, säger Martin Åslund.

Hur går det att ladda om inför bortamatchen mot Örgryte på torsdag?

- Inga problem, vi kommer nog att ha en rejält snack i morgon (läs tisdag) på träningen och sedan är det bara att köra på. Vi har ett jäkla go i truppen och tre poäng skulle förstås sitta skönt, säger Svensson.

Stig Lindmark/TT