HIF räddade poäng med sen kvittering

Jesper Jansson sköt 1-1-målet

SPORTBLADET

Helsingborg

En förlust som den mot Kalmar senast (1-2) och fotbollslivet hade blivit en tung börda på Olympia.

Det blev en poäng mot Djurgården, 1-1 (0-0), sedan försvarsresen Jesper Jansson fått bollen förbi Andreas Isaksson i sista stund.

- Det bästa var att vi vände ett underläge och visade vinnarskallar, sa målskytten.

"Alla vill tala med skyttekungen" skojade spelarna i Helsingborgs omklädningsrum.

Själv sade han så här:

- Det var på tiden att Isaksson kapitulerade, han gjorde många avgörande räddningar.

Isaksson räddade

Andreas Isaksson visade varför han är given i landslaget - flera gånger.

Till exempel tio minuter efter pausen.

Då tippade han en nickboll från Helsingborgs anfallare Gustaf Andersson i ribban, och hann sedan med att klara skottreturen från Thando Mngomeni. Och det var bra fart på den bollen.

Det var kamp, det var fart och heta dueller och ingen släppte till mark förrän Djurgården kontrade snabbt och effektivt och tog ledningen drygt en kvart före slut.

I ett anfall lyfte Johan Arneng (utmärkt bra på mittfältet) fram bollen till Geert den Ouden, som nickade ner den till Andreas Johansson, som klippte in 1-0.

Jesper Jansson var inblandad där också:

- Det var en duell mellan den Ouden och mig, normalt skulle jag tryckt till men jag ville inte gå på honom för hårt för då blir det straff. Fast jag undrar om inte Andreas Johansson drog ner min mittbackspartner när han tog sig fram, men ...

Vinnarskallar

Jesper Jansson kvitterade när det återstod fem minuter.

Då hade Helsingborg tryckt på bra, för att inte uppleva ännu en förlust.

Som den mot Kalmar i förra hemmamatchen.

- Det bästa var att vi spelade bra hela matchen, i nittio minuter, vände ett underläge och visade att det finns vinnarskallar i ett lag med många bra spelare. Mot Kalmar skulle vi lett med två-tre mål i pausen, men där vek vi ner oss.

- Nä, det var en bra insats av oss, och vi låg närmast segern, Djurgården hade inte så många målchanser, tyckte Jesper Jansson.

Hans mål:

Peter Graulund lyfte fram bollen och Jansson klippte till med stödjebenet.

- Vänstern är min bästa fot, skojade han.

Lukic missnöjd

Djurgårdens tränare Zoran Lukic var inte nöjd. Hans lag fick matchen ditt de ville när Helsingborg mattades en period i andra halvlek.

- Fem poäng på tre omgångar är jag inte nöjd med. Vi hade räknat med tre här, efter det vi skapade mot AIK i derbyt. Men efter en sådan urladdning fanns det lite mentalt skräp kvar i spelarnas huvuden inför en "vanlig seriematch". Och det hade vi ledare inte lyckats rensa bort, sade han.

Bo Harmby/TT