Maradona mår bättre, säger läkarna

SPORTBLADET

Buenos Aires

Diego Maradonas tillstånd beskrevs sent måndag kväll som något bättre. Den "fallne fotbollsidolen" vårdas på intensivvårdsavdelningen på ett sjukhus i Buenos Aires efter en svår hjärtattack.

Han "svarar på behandlingen", sade läkarna om den 43-årige fotbollslegenden, som har kända missbruksproblem. Maradona lades in på ett privatsjukhus i Buenos Aires sent i söndags kväll. Då misstänkte man hjärtsvikt. Men när måndagen grydde hade han drabbats av en kraftig infarkt och kunde inte andas utan respirator.

Hans läkare som skyndat till sjukhuset sade på måndagskvällen svensk tid att det närmaste dygnet blir avgörande.

Läkaren, Alfredo Cahe, sade att en "viss förbättring" inträtt men att tillståndet fortfarande var kritiskt.

Buenos Aires har surrat av rykten om Maradonas sjukdom; en tv-station påstod att han tagit en överdos.

Maradona, som betraktas som en av de bästa fotbollsspelarna genom tiderna, stängdes av när han var proffs i italienska Napoli på 90-talet efter att ha testats positiv för kokain.

För fyra år sedan höll Maradona på att dö av en hjärtattack. Den läkare som behandlade honom den gången, Frank Torres, säger till en argentinsk nyhetsbyrå att den nya hjärtattacken måste ha varit betydligt allvarligare, eftersom han inte behövde någon respirator förra gången.

Hjärtinfarkten år 2000 hade samband med en överdos kokain. Efteråt reste Maradona till Kuba för avgiftning och han har sedan bott på Kuba större delen av tiden.

Både Torres och Cahe säger att söndagens hjärtattack inte kan ha orsakats av någon överdos.

TT-AFP