Johan Elmander klar för Bröndby

”Jag är jätteglad över att komma till en dansk toppklubb”

SPORTBLADET

Den svenska landslagsanfallaren Johan Elmander skrev på onsdagen på ett fyraårskontrakt med den danska storklubben - tillika svenskklubben - Bröndby.

Elmander, som vann SM-guld med Djurgården 2002, kommer närmast från den holländska klubben Breda, dit han var utlånad från Feyenoord. Den 22-årige anfallaren kommer till Bröndby den första juli då hans lånekontrakt med Breda går ut. Sen tidigare finns de svenska landslagsspelarna Andreas Jakobsson och Mattias Jonson i klubben.

- Jag är jätteglad över att komma till en dansk toppklubb med ambitioner i Europa. Jag har varit och hälsat på i klubben och jag fick ett jättebra intryck av klubben och dess offensiva spelstil. Jag ser självklart också fram emot att spela för Michael Laudrup, jag hoppas kunna ta del av hans stora erfarenheter, säger Elmander till Bröndbys hemsida.

Klubbens tränare och före detta storspelare Michael Laudrup:

- Johan Elmander är en spelare som passar in otroligt bra i den typ av fotboll som jag och John (Faxe Jensen, assisterande tränare) vill spela. Han är också en spelare som är mycket bra på att avgöra matcher, säger han till hemsidan.

Elmander har spelat åtta landskamper och blev så sent som i tisdags uttagen till den svenska truppen som ska möta Portugal på onsdag.

Johan Olsson/TT