Dede gav Kalmar segern mot Örebro

”Det viktiga var att vi vann”

SPORTBLADET

ÖREBRO (TT)

Dede Anderson värvades till Kalmar FF för att göra mål. Första riktiga avbetalningen gjorde han i slutminuterna i lördagens allsvenska bortamatch mot Örebro, målet som betydde 2-1 och Kalmarseger.

- Jag blev fint framspelad och det var bara att sätta dit bollen. Det viktiga var inte att jag gjorde målet, det var att vi vann, förklarar han

efter matchen.

Det bjöds inget skönspel mellan Örebro och Kalmar, tempot var stundtals riktigt lågt. Hemmalaget fick Fredrik Samuelsson utvisad redan efter tio minuter när han rev ner en annan av Kalmars brasilianare, Cesar Santin.

Kalmar hade mer boll men svårt att skapa farliga lägen. En nick från Tobias Carlsson som ÖSK-målvakten John Alvbåge gjorde en svettig räddning på var det närmaste mål i första halvlek.

- Som vanligt när ett lag har tio man blir det en konstig match. Vi fick mycket tid med bollen men spelet var alldeles för långsamt, konstaterade Kalmars tränare ''Nanne'' Bergstrand.

Överraskande ledning

Örebro tog överraskande ledningen en dryg kvart in i andra halvlek, men drog sig tillbaka ännu mer efter målet och Kalmars övertag blev allt mer kompakt. Framåt var det gästernas tre brassar som skapade lägen.

Dede Anderson svarade för en stor del av förarbetet till 1-1. På egen hand fintade han bort en handfull hemmaförsvarare vid staffområdeslinjen innan han spelade till Cesar Santin som i sin tur spelade snett inåt bakåt till Fabio Agusto som säkert stötte in bollen.

Dede hade sedan en jättechans med tio minuter kvar, men John Alvbåge gjorde en mycket fin reflexräddning.

- Trots att det inte blev mål då var jag inte orolig. Vi skapade chanser hela tiden och jag visste att det skulle komma fler chanser, säger Dede.

Tog andra chansen

Hans nästa chans kom med tre minuter kvar. Daniel Mobaeck serverade Dede en riktigt fin passning och när han fick chansen för andra gången från nära håll kunde inte ens Alvbåge avstyra.

- Jag tycker att vi har inlett serien godkänt med sju poäng på fyra matcher. Men själv har jag inte kommit upp till hundra procent när det gäller min fysiska styrka, säger Kalmars matchhjälte.

Sune Karlsson/TT