GULDVRÅLET

Lag Pejas tredje VM-triumf: Det här är sanlöst magiskt

1 av 2 | Foto: AP
AVGJORDE PÅ SISTA STENEN Skippern Peter Peja Lindholm hade is i magen när det behövdes som bäst. Som i avgörandet i VM på hemmaplan - på sista stenen. Han behövde endast lägga in den närmast boet för att klara guldet. Bilden avslöjar guldresultatet.
SPORTBLADET

Dramatiken.

Draget.

Och drömmen som gick i uppfyllelse.

- Det här är sanslöst. Magiskt. Helt jäkla underbart, säger en glädjestrålande Peter Peja Lindholm efter sitt tredje VM-guld.

Festen ville aldrig ta slut för lag Peja Lindholm i går.

Det började med den makalösa upplösningen, fortsatte med guldjublet från de 3 870 på Gavlerinkens läktare och höll ännu sent i natt på med firandet på den avslutande banketten.

- Det här slår allt. Det första VM-guldet vi vann var givetvis speciellt men att vinna VM på hemmaplan inför en så stor och fantastisk publik, det är oslagbart.

Efter sju omgångar hade Tyskland greppet och Sverige var det jagande laget. Men en tysk miss i åttonde öppnade upp för två svenska poäng och kvittering.

När sedan lagets trea, Tomas Nordin, i den tionde och sista omgången lyckades med att ta bort två tyska stenar med en svensk låg vägen mot guldet öppen.

Allt Peter "Peja" Lindholm behövde göra var att lägga matchens allra sista sten närmast boet.

- Allt jag hade i huvudet var att dra in stenen från vänster och att lägga den så nära som möjligt.

Ett uppdrag "Peja" utförde med perfektion.

- När jag sedan kände att den satt. Känslan. Det går inte att beskriva.

Som i ett trollslag släppte den massiva spänningen, Peja sjönk med knutna nävar ner på knä och resten av laget - Tomas Nordin, Magnus Swartling och Peter Narup - kastade sig i varandras famnar.

- Man kan inte begära mer än det här. Fy fan vad läckert, utbrast lagets tvåa Magnus Swartling och tittade upp mot de välfyllda läktarna.

Finalen i går var lag Peja Lindholms femte raka och redan i går började tankarna gå mot tävlingen som ska fullborda deras fantastiska karriär - OS i Turin 2006.

- Det är allt vi har kvar att vinna. Det blir ingen pension innan vi har ordnat OS-guldet, avslutar Peter "Peja" Lindholm.

Bara ett OS-guld fattas på meritlistan

Mattias Larsson