Maradona: Jag såg döden i vitögat

1 av 2 | Foto: PRESSENS BILD
På valborgsmässoafton talade Maradona i en argentinsk tv-show för första gången ut om sin svåra sjukdom...
SPORTBLADET

Diego Maradona har talat ut för första gången efter sina allvarliga hjärtproblem.

Och han skickar en hyllning till sina fans.

- Jag såg döden i vitögat och vill tacka alla människor som har bett för mig, sa 43-årige Maradona.

Hela fotbollsvärlden höll andan för två veckor sedan när nyheten att Diego Armando Maradona, en av sportsn största spelare genom tiderna, först till sjukhus kablades ut.

I tolv dagar vårdades Maradona på intensivvårdsavdelningen på ett privat sjukhus i Buenos Aires, varav en stor tid med respiratorns hjälp, efter att ha fått våldsamma smärtor i hjärtat och bröstet.

Talade i argentinsk tv-show

I torsdags fick han lämna sjukhuset och i går gav han sina första kommentarer efter händelsen.

Maradona, som sedan fyra år tillbaka bor i Kuba där han behandlats för sina drogproblem, var på tillfälligt besök i den argentinska huvudstaden när smärtorna tog till.

- Jag såg döden i vitögat och ville att de skulle täcka över mig, sa han i en argentinsk tv-show.

Men Maradona överlevde och roade sig dagen efter att han kom ut från sjukhuset med att spela golf och ta lugna promenader i en av förorterna till Buenos Aires.

Samtidigt visade han sin tacksamhet mot sina supportrar världen över.

- Jag vill tacka alla som har bett för mig, sa en tårfylld Maradona.

Diego Maradona kommer att få fortsatt vård av sin privata läkare, men sa inte om han kommer att stanna i Argentina eller återvända till sitt hem på Kuba.

Planerar semester i Italien

Han berättade dock att han planerar en semesterresa till Italien i sommar, landet han bodde i under största delen av sin storhetstid då han representerade Napoli mellan 1984 och 1991.

- Jag har lite jobb att utföra där..., sa han.

Maradona blev häromåret utnämnd till världens bäste fotbollsspelare genom tiderna tillsammans med Pelé av Fifa. Han vann VM-guld 1986 och VM-silver 1990 med Argentina och vann ligan både i hemlandet och i Italien vid ett par tillfällen.

Bara timmarna innan Maradonas framträdande i tv drabbades familjen av ännu en motgång. Maradonas far, som också heter Diego, fördes till sjukhus. Också han vårdas med hjälp av en respirator.

Daniel Brändh