Trelleborg överraskade igen

”Vi får vara nöjda med en poäng”

SPORTBLADET

Malmö FF fick jobba hårt för att få med sig en poäng i Skånederbyt mot Trelleborg.

1–1 slutade matchen inför ny rekordpublik (9 843) på Vångavallen.

Foto: BJÖRN LINDGREN/BILDBYRÅN
POÄNGRÄDDAREN Fredrik Persson (liggande) petar undan bollen framför fötterna på Niklas Skoog.

Trelleborg tog överraskande, men inte helt orättvist, ledningen i den sjunde minuten. Ivica Skiljo missade ett studsande inlägg, men istället fick Kristian Haynes tag på bollen och med ett volleyskott rakt upp i krysset gjorde han matchens första mål.

– Skönt att få sätta mitt första allsvenska mål. Jag har väntat länge på det, sa Haynes, till Säsongskortet.

Överhuvudtaget spelade hemmalaget mycket bra i början av matchen och hade förutom målet ytterligare några hyggliga chanser.

Kvitteringen kom efter drygt 20 minuter. Ett lurigt skruvat långskott av Jon Jönsson som gick just utom räckhåll för Fredrik Persson i TFF-målet.

– Normalt brukar jag gå på kraft, men nu prövade jag med en knorr, och det funkade ju också sa Jon Jönsson.

Målis i form

Malmö kom in allt mer i matchen och tog över spelet och hade några fina chanser att ta ledningen. Bland annat ett vasst långskott av Afonso som Persson hade stora problem med.

Andra halvlek var ganska lik den första. Trelleborg började återigen bra, men MFF kom mer och mer. Man hade flera fina chanser att ta ledningen, men Fredrik Persson gjorde några riktigt bra räddningar, bland annat på skott från Afonso och Hans Mattisson.

Sista 20 minuterna hade det i stort sett bara om MFF. Trelleborg verkade nöjt med oavgjort och koncentrerade sig på försvarsspel.

Malmö å sin sida, försökte, men hade inte den rätta spetsen för dagen. Dessutom var Fredrik Persson i hemmamålet mycket bra.

– Trelleborg är ett bra lag som jobbar mycket hårt. När vi fick lite mer boll och kunde gå till anfall borde vi kanske ha avgjort matchen. Men på det hela taget kan vi inte vara missnöjda med poängen, sa MFF:s assisterande tränare Patrik Johansson.

Elanga hade chansen

Fem minuter före slutet fick Joseph Elanga på ett mycket bra långskott som Persson med mycken möda och lite tur lyckades styra strax utanför stolpen.

Närmare än så kom aldrig Malmö, och ett mycket hårt jobbande hemmalag lyckades lura guldfavoriten på segern och knipa en välförtjänt poäng.

– Jag tycker det var välförtjänt, även om vi blev tillbakapressade på slutet, menade Trelleborgs tränare Ulf Larsson.

– När vi som nykomlingar möter de här topplagen är det alltid bonus med en poäng.

Patrik Johansson