Ingen stjärnglans över MFF - Landskrona vann

"Nu ska vi ta fram fighting spirit i varje match"

SPORTBLADET

Landskrona

Berg- och dalbanalaget Landskrona var uppe på berget på onsdagskvällen och vann över Malmö FF med 2-1 (1-0).

Real Malmö, det stjärnspäckade ...

- Nä, nu får ni ligga lågt med det snacket, nu ska vi ta fram fighting spirit i varje match, sa Malmös målskytt Olof Persson.

En nödvändighet, om målsättningen när serien är över ska ha infriats. Redan nu har man tappat nio poäng och på onsdagskvällen kom den första förlusten.

Alla vet vad omgivning och anhängare fordrar. Guld.

Det är just nu ingen sådan glans över MFF.

- Men vår insats nu var ett fall framåt. Vi kämpade, men alla måste våga hålla i bollen och vi måste hitta fler anfallsalternativ, sa den stabile mittbacken och målskytten Olof Persson.

Han reducerade när Landskrona ledde med 2-0. Han chippade bollen över försvar och målvakt i Malmös andra ordentliga anfall.

Det tog sjuttiofyra minuter att skapa det första. Blekt spelmässigt alltså, men offervilja och slit i en jämn och tuff match.

Aggressiv inställning

Landskrona var nere i dalen i förra matchen mot Halmstad förlust med 3-5.

Nu var inställningen en annan.

- Aggressivitet, det handlar om att alla vet och gör vad de skall göra. När vi gör det så spelar vi riktigt bra. Malmö hade bollen mer men vi byggde upp våra anfall från mittfältet och då gick det undan, sade Jörgen Pettersson, som spelade i MFF för nio år sedan.

Landskrona tog ledningen efter sjutton minuter, och det lyfte förstås både spel och moral.

Målskytt Jones Kusi Asare som förvaltade en härlig passning i djupled från Johan Andersson, talangen.

- Bollen träffade deras försvarare och ändrade lite riktning men i bland har man tur, sa Kusi Asare.

Asper för sen

Bois andra mål nickade Johan Andersson in när det var knappt en halvtimme kvar. Han gick till väders med ryggen mot MFF-målvakten Mattias Asper. Den bollen skulle nog Asper tagit, boxat ja, avvärjt på annat sätt. Såg ut som en grov miss.

- Jag bara nickade bakåt och kände inte att han var nära mig, sade Johan.

Nåväl, lyrpassningen över försvaret från Jörgen Pettersson var precis, och Johan Andersson gick upp i rätt ögonblick medan Asper kom för sent.

Malmö spelade utan vadskadade Patrik "Bjärred" Andersson och utan Afonso (ljumskskadad).

Då blev uppställningen 4-4-2 för att ändras till 4-3-3 med två mål i baken. Det gjorde susen, Landskrona fick slå undan men ändå MFF kom inte närmare en kvittering än Niklas Skoogs skott över i slutsekunden.

- Jag kan inte kritisera mina spelare för bristande inställning. De kämpade, men vi skapar fortfarande inte tillräckligt med chanser, sa Malmös tränare Tom Prahl.

Bo Harmby/TT

ARTIKELN HANDLAR OM