AIK 0 - 1 Hammarby

SPORTBLADET

Råsunda 20.00

Första halvlek

-

Andra halvlek

Petter Andersson (49)

Kommentar: En rättvis seger för ett bollspelande Hammarby. Jimmy Tamandi gör en dålig rensning och det bäddar för Petter Anderssons mål. AIK var aldrig riktigt nära att kvittera och Hammarby hade hela tiden bra kontroll på matchen. Hammarby hade flera farliga avslut medan AIK inte kunde komma till skott.

92.00 min Anders Frisk blåser av matchen.

91 min Niklas Sandberg varnad för protest mot domslut.

90 min Två minuters stopptid.

89 min Hammarby spelar väldigt tryggt i defensiven och AIK ser inte ut att kunna kvittera i matchen.

88 min Hammarby byte, Erik Johansson in, Petter Andersson ut.

87 min AIK släpper stora luckor bakåt i sina försök till kvittering.

85 min Fjörtoft slår en fin passning fram till Petter Andersson som går på skott. Svensson räddar. Mycket nära 2-0.

84 min Alexander Östlund blir fint framspelad och går på skott, men bollen går långt över.

83 min AIK's Derek Boateng varnad för protest mot domarbeslut.

81 min AIK har lite press när Hammarby börjar backa hem och spela på resultatet. Fredrik Björck gör en individuell prestation när han fintar bort två hammarbyare och går på skott. Covic räddar enkelt.

79 min Östlund får på en kanonträff från straffområdeslinjen som Håkan Svensson med nöd och näppe kan rädda ut till hörna som blir resultatlös.

77 min AIK byte, Göran Marklund in, Mattias Moström ut.

76 min Mattias Moström, AIK, varnad för fasthållning av Max von Schlebrugge.

75 min AIK får frispark efter ett Moström blivit omkullknuffad. Tjernström tar frisparken som lätt kan plockas upp av Ante Covic.

73 min Mats Rubarth varnad för snack.

73 min AIK-kontring, Derek Boateng kommer fri på högersidan, passar in till Rubarth som försöker slå på volley men får ingen bra träff. Hammarbys boll.

72 min Alexander Östlund försöker sig på ett skott från distans som lätt kan plockas upp av Håkan Svensson.

71 min Andreas Eriksson kommer väldigt bra på fram på högerkanten, men kan inte komma till skott.

68 min Hammarby fortsätter med mycket bollinnehav och AIK kan inte skapa något anfallsspel. Andreas Eriksson är alltför ensam uppe på topp.

65 min Pa-Modou Kah får gult kort för en efterslängare på Hammarbys målskytt Petter Andersson.

64 min Hammarby dominerar och Petter Andersson mycket bra i offensiven. AIK jagar mest och får till en kontringar då och då.

60 min Byte AIK, Derek Boateng in, Krister Nordin ut. Nordin lämnar över kaptensbindeln till Martin åslund.

56 min Hammarby får frispark nere vid vänstra hörnflaggan efter en klar filmning av Björn Runström. Frisparken slutar i hörna för Hammarby som sånär slutar i mål efter bra nick av Schlebrugge..

54 min AIK har vaknat till liv och pressar Hammarbys försvar. Har dock svårt att komma till skott.

51 min Hammarby inleder andra halvlek väldigt starkt med en bra offensiv och AIK ser chockade ut efter söderlagets ledningsmål.

49 min MÅÅL Runström slår ett inlägg som Tamandi misslyckas med att rensa, bollen går rakt ut till Petter Andersson som inte gör några misstag när han slår in den bakom Håkan Svensson.

46 min Jimmy Tamandi slår ett inlägg som Covic tar hand om i samband med att han kolliderar med Rubarth och tappar bollen. Bollen slås in av Andreas Eriksson men Frisk har blåst av för Hammarby-frispark. Covic rejält omtörnad och blir liggande men är efter 1-2 minuter uppe på benen igen.

46 min Andra halvlek är igång. AIK gör ett byte, Jimmy Tamandi in, Benjamin Kibebe ut.

Kommentar: En väldigt jämn första halvlek med bra försvarsspel från båda sidorna och ett tätt och fysiskt mittfält. AIK börjar bäst med farliga anfallskontringar, Hammarby tar över allt eftersom då passningsspelet börjar fungera. Sett till hela halvleken är Hammarby närmast ett ledningsmål då de haft betydligt fler avslut på mål. AIK's Kah och Andreas Eriksson bra i offensiven, samt Rubarth och Tjernström på vänsterkanten. Hammarbys Petter Andersson har varit pigg och skaffat sig en del lägen men inte förvaltat dem. Östlund även han bra med i Hammarbys anfallsspel. Hammarbys läkare kunde konstatera att Pablo Pinones-Arce fått en bristning i baksidan av låret.

46.05 min Domare Anders Frisk blåser av första halvlekl.

46 min Fjörtoft försöker slå in bollen med handen i straffområdet. Blir varnad av Anders Frisk.

45 min En minuts stopptid.

44 min Mikkel Jensen får på ett bra skott strax ovanför ribban efter en rensning av AIK-spelare.

43 min Byte Hammarby, Björn Runström in, Pablo Pinones-Arce ut.

40 min Pinones-Arce signalerar för byte och det ser ut som om han fått en sträckning i baksidan av låret. Matchen har stannat av. Runström har lämnat bänken för att värma upp.

39 min Relativt tempofattig period med bra försvarsspel från båda sidorna och tätt mittfält vilket medför mycket långbollar.

35 min Mikael Andersson direktskarvar ett inlägg från Östlund strax utanför högersolpen. Hammarby har tagit över och är närmast ledningsmål.

31 min Petter Andersson får på ett bra skott som styrs på Arce några meter utanför mållinjen, dock utanför. Farligt läge för Hammarby.

29 min Hammarby har mer bollinnehav men kommer ingenstans i sitt anfallsspel mer än en hörna då och då. AIK har lite halvfarliga kontringar men ingenting som oroar Covic i Hammarbymålet.

27 min Gult kort till Suleyman Sleyman efter att han dragit ner Mats Rubarth i en närkamp.

26 min Kah blir frispelad och skjuter in bollen i mål bakom Covic. Målet dock bortdömt för offside.

24 min Alexander Östlund får halvträff med huvudet på ett inlägg från vänstern, bollen går till utspark.

21 min Pinones-Arce blir fri bakom AIK's backlinje och skjuter från snäv vinkel i burgaveln.

19 min Tillfälligt tryck av Hammarby med två hörnor på rad. Schlebrügge nickar till bollen på den andra men får dålig träff, utspark AIK.

17 min Hittills utmärkte Kah passar till Nordin som går på skott. Nordin får dålig träff och bollen slutar hos Hammarbyförsvaret.

16 min AIK har tagit över tillfälligt och sätter press på Hammarby. Ytterbacken Tjernström och Rubarth väldigt aktiva på vänsterkanten. Inga farligheter dock.

15 min Mycket kamp och fysiskt spel på mittfältet där Nordin, Åslund och Östlund spelar huvudrollerna.

12 min Bra AIK-anfall med en lång tids bollinnehav i Hammarbys straffområde, men kommer inte till skott. Anfallet slutar i en resultatlös hörna.

8 min Petter Andersson får jättechans när Mikael Andersson friställer honom med en nick på slagen Hammarbyhörna. Petter Andersson bredsidar bollen över Håkan Svenssons ribba i AIK-målet.

6 min Kah försöker sig på en cykelspark i Hammarbys straffområde, får dålig träff och bollen går till hammarbyförsvarare.

5 min Kah springer sig loss på mittfältet, söker skott, men Hammarbyförsvare täcker bra och Kah tvingas vända upp och förlorar bollen.

3 min Hammarby börjar bäst med en pigg offensiv, men möter ett stabilt AIK-försvar som inte bjuder på några chanser.

1 min Domare Anders Frisk blåser igång matchen.

AIK

Hammarby

Övriga matcher

Allsvenskan omgång 7

Ville Lidman