Ingen reducering av publikkapacitet på Råsunda

4000 nya platser tillgängliga inför kvällens derby

SPORTBLADET

Stockholm

Länsstyrelsen i Stockholm har upphävt brandmyndighetens beslut om att reducera fotbollsstadion Råsundas kapacitet med 4 000 åskådarplatser.

Solna/Sundbybergs brandförsvarförbund agerade ursprungligen i skenet av att supportrar inte respekterat förbudet mot pyroteknik i derbyt AIK-Djurgården den 16 april.

Svenska Fotbollförbundet överklagade beslutet till länsstyrelsen, som fattade beslut under torsdagen. Länsstyrelsen skriver att en garanti i frågan inte kan ges oavsett hur stora säkerhetskontroller som införs, och att man inte kan ha ett föreläggande med villkor som inte går att uppfylla.

- Det här markerar att länsstyrelsen fäst sig vid vårt argument om det ansvar som åligger arrangerande klubb och fotbollssupportrar, att se till att pyroteknik inte återfinns i samband med våra matcher. Samt att de hyser tilltro till vår förmåga och vilja att lösa problematiken. Därför är det ytterst nödvändigt att det inte upprepas, säger förbundets generalsekreteraren Sune Hellströmer.

Det nya beskedet innebar att publikkapaciteten återgick till 35 000, från det temporära 31 000. De extra biljetterna släpptes redan till torsdagskvällens derby mellan AIK och Hammarby.

TT