OS-stjärnan till attack mot SOK

Lidbergs guldpartner stoppas: Stor skandal

SPORTBLADET

Tillsammans har de vunnit guld i VM och EM.

Nu kan Sveriges Olympiska Kommitté sätta stopp för samarbetet mellan brottaren Martin Lidberg och tränaren Sandor Csergö i OS.

– Det här är en stor skandal, säger Lidberg till Sportbladet.

Foto: URBAN ANDERSSON
"KATASTROF" SOK vill inte låta Martin Lidbergs tränare Sandor Csergö följa med till OS. "Mina chansen utan honom är minimala", säger Lidberg.

Brottaren Martin Lidberg är ett av Sveriges största guldhopp i Aten-OS. Tillsammans med sin personliga tränare Sandor Csergö har Lidberg hittat ett mycket framgångsrikt koncept och vunnit både VM och EM.

Olsson får ju

Trots detta har Lidbergs tränare ännu inte fått klartecknet att följa med till Aten.

– De menar att det är många som vill ta med sig sina personliga tränare. Christian Olsson och Susanne Ljungskog får ju till exempel ta med sig sina tränare. Men jag har ändå vunnit både EM och VM och det är konstigt att SOK agerar på det här sättet, säger Lidberg.

– Att Sandor kanske inte följer med är en katastrof. Mina chanser i OS utan honom är minimala. Det är en otrolig mental trygghet för mig att ha med honom. Sandor är den som analyserar motståndet och förbereder allt in i minsta detalj.

Just nu befinner sig Lidberg i en tung träningsperiod för att pricka den absoluta toppformen till OS. Men att åka till Aten utan sin tränare är någonting Lidberg inte ens vill tänka på.

– Jag kan inte somna på nätterna utan att tänka på det här. Jag vet att Sandor kan vara skillnaden mellan ett lyckat OS och ett fiasko. Får inte han följa med så kommer vi att göra någonting drastiskt.

SOK: Inga lediga platser

Projektsamordnare på SOK, Glenn Östh, menar att det bara finns platser för personer i landslagstruppen och att Sandor Csergö inte är en av dem.

– Sandor ingår ju inte i truppen. Vi har inga lediga platser just nu, men vi gör allt vi kan för att hjälpa till. Vi har ett stort möte i mitten av juni där vi kommer att diskutera frågan, säger Glenn Öst.

Emir Osmanbegovic