Målfest som ger hopp om ljusare tider

3-3 mellan Giffarna och Helsingborg på Sundsvalls IP

SPORTBLADET

Sundsvall

Gif Sundsvalls anfallare har äntligen hittat målet.

Helsingborg har äntligen fått fason på sina frisparkar.

Det var det mest anmärkningsvärda när Gif Sundsvall och Helsingborg som sladdar i den allsvenska tabellen bjöd upp till en målrik fotbollsfest - 3-3 (1-1) på Sundsvalls IP.

- Visst känner jag en stor glädje över att måltorkan är över för våra anfallare Jonas Wallerstedt och Andreas Hermansson. Det är två duktiga spelare som jobbar hårt - och nu fick de också utdelning för sitt slit. Men samtidigt känns det lite bittert att vi inte fick med oss tre poäng, sade Gif Sundsvalls tränare Rikard Norling.

Det var Sundsvall som hade de bästa linjerna i sitt spel och skapade de flesta chanserna. Men Helsingborg - och speciellt Andreas Dahl hade skärpan i de fasta situationerna. Målfesten på Sundsvalls IP ger dock hopp om ljusare tider för de båda lagen som just nu har en rätt kämpig tabellplacering.

Högklassiga frisparkar

- Det var ju två högklassiga frisparkar som Andreas Dahl slog. Den första (1-0) gick direkt i mål och den andra (2-1) gick via stolpen till Mattias Lindström som kunde rulla in bollen i tomt mål. Det gäller ju att kunna ta tillvara på de fasta situationerna, konstaterade Helsingborgs tränare Peter Swärdh.

Helsingborg räddade också en poäng på en fast situation. Inhopparen Tobias Johansson höll sig påpassligt framme och skarvade in en lång frispark förbi en chanslös Fredrik Sundfors i Sundsvalls mål.

- Starkt gjort av Tobias. Han hade bara varit inne någon minut då han respektlöst attackerade i straffområdet. Han är stark i straffområdet och det är extra kul att hans första allsvenska mål gav en poäng i utdelning, berömde Peter Swärdh.

Besvikelsen var naturligtvis stor i Sundsvall sedan laget arbetat sig upp och vänt två underlägen till ledning med 3-2.

Kvitteringen för enkel

- Kvitteringen till 3-3 kändes alldeles för enkel. Det var ju egentligen ingen riktig målchans. Det är sådana här situationer som vi måste bemästra, konstaterade Rikard Norling.

Helsingborg kom till spel utan tre av sina nyckelspelare - försvarslåset Jesper Jansson och målskytten Peter Graulund var avstängda och sydafrikanen Thando Mngnomi skadad.

- Vi tvingades ändra om spelsystemet och fick det aldrig att stämma. Atiba Hutchinson blev alldeles för kringskuren på mittfältet och Sundsvall fick dominera för mycket på mittplan, sade Helsingborgstränaren.

Ove Byström/TT