Malmö FF 0-0 Kalmar FF

Läs om matchen minut för minut

SPORTBLADET

KommentarKalmar spelade smart mot ett frustrerat Malmö och fick med sig en poäng efter 0-0 på Malmö Stadion. Förutom de tre ribbträffarna en ganska tråkig match som inte bjöd på något större skönspel. Sett över två halvlekar ett rättvist resultat trots stort bollinnehav av hemmalaget.

93.00 min Domaren blåser av matchen inför en buande Malmöpublik.

91 min Kalmars inbytte Christer Persson slår ett fint inlägg till Mobaeck på högerkanten, Mobaeck stannar upp bollen men hinner inte gå på skott innan Malmöback kan ta hand om bollen.

90 min En stor forcering av Malmö på slutet, Kalmar slår bara undan bollen. Tre minuters stopptid.

88 min Ett bra avslut av Skoogh, får bra träff med yttersidan bort mot högra stolpen. Wasstå gör en kanonräddning ut till hörna. Som blir resultatlös.

86 min Dede får en fin pass av Santin i straffområdet. Holgersson gör dock en utmärkt brytning ut till hörna. Som blir resultatlös. En väldigt intensiv period i matchen.

84 min Malmö ligger på och skapar press på Kalmarförsvaret som bjuder på stora ytor. Sypniewski får bollen i straffområdet med ryggen mot målet, försöker vända upp men täcks av mittbackarna Rosengren och Lantz i Kalmar.

81 minGult kort för Thomas Olsson efter ful kapning av Lasse Johansson. Nanne Bergstrand tyckte Olsson förtjänade mer än ett gult och blev på grund av protest uppvisad på läktaren.

81 min Malmö känner sig stressade och jagar ett ledningsmål. Tobias Grahn får på ett fint skott strax utanför straffområdet. Wasstå fint med och räddar.

79 min Byte Malmö, Jon jönnson ut, Igor Sypniewski in. Byte kalmar, Svante Samuelsson ut, Dennis Nilsson in.

77 min Varning på Cesar Santin efter ful glidtackling på Thomas Olsson.

75 min Mycket Kalmar i Malmös straffområde, men utan möjlighet att komma till skott.

72 min Kalmar byte, Fabio Augusto ut, Cesar Santin in.

69 min Malmö fortsätter försöka skapa men möter ett kompakt Kalmarförsvar och kommer ingenstans. Kalmar spelar smart och ju mer tiden går desto mer talar matchen för smålänningarna.

65 min Fabio Augusto får en kanonträff på volley som tar i undersidan av ribban, studsar ner på Aspers lår och spinner tillbaka till mållinjen. Närmare mål än så kommer man inte, oerhört nära 1-0 till Kalmar

64 min Byte Malmö, Hans mattisson ut, Andreas Yngvesson in.

61 min Tobias Grahn gör bort Kalmarback, passar Jönsson som går på skott. Får dålig träff och bollen går till en helt friställd Niklas Skoogh som skjuter. Wasstå gör en utmärkt räddning. Mycket nära 1-0 för Malmö.

58 min Byte Malmö, Louay Chanko ut, Thomas Olsson in.

53 min Malmö har vaknat till liv efter en sömnig inledning och har fått fart på anfallsspelet. Grahn aktiv på högerkanten slår inlägg som täcks av Kalmarback ut till hörna, som blir resultatlös.

52 min Wasstå släpper retur på ett skott som Mattisson nästan kan peta in. Dålig kommunikation mellan Rosengren och Wasstå.

51 min Malmös försvar bjuder på småfarligheter som Kalmar sånär kan utnyttja till publikens stora missnöje.

49 min Mycket Kalmar i inledningen av andra efter lite tumult i Malmöförsvaret. Lasse Johansson i vänstra delen av straffområdet slår en boll snett, inåt, bakåt. Asper läser spelet bra och fångar upp inlägget tämligen enkelt.

46 min Andra halvlek igång.

Kommentar: En relativt trist första halvlek som inte bjöd på något vidare skönspel från något av lagen. Malmö för spelet och har ett överlägset bollinnehav, Kalmar står emot bra med en defensiv köttmur samt två pigga forwards i Dede och Fabio som förstör Malmös speluppbyggnad. Kalmars kontringar har inte lett till några större farligheter. Efter två ribbträffar (Skoogh, Grahn) så är det lite fördel Malmö inför den andran halvleken.

47.00 min Domare Stefan Johanneson blåser av första halvlek.

46 min Fabio Augusto frispelar Mobaeck som precis står offside. Malmös boll.

45 min Två minuters stopptid.

44 min Rydström i Kalmar kommer loss på högerkanten, väggpassar med Dede men blir sedan av med bollen. Malmös trebackslinje stabil trots avsaknaden av Patrik Andersson. Kalmar har svårt att skapa chanser.

40 min Tobias Grahn får en jättechans då han nickar i ribban från två meter på ett inlägg från vänsterkanten. Mycket nära ledningsmål för Malmö.

38 min Malmö har skapat en tillfällig press med en frispark tagen av Skoogh, resulterar till ett inkast för Malmö högt uppe i banan. Allt slutar med att Jon Jönsson går på skott från distans, utanför.

35 min Niklas Kaldner slår ett bra inlagg till Dede i straffområdet som blir hårt tagen av Majstorovic ochförblir liggande. Efter en minuts uppehåll är han uppe på benen igen.

33 min Elanga oroar återigen Kalmarförsvaret på vänsterkanten då han kommer loss från Kaldner. Får dock inte till något inlägg och anfallet slutar i inspark.

31 min Tobias Grahn får ett inlägg av Hasse Mattisson från högersidan, Grahn går på skott som täcks av Kalmarförsvarare.

28 min Bra slagen hörna av Kalmars Lasse Johansson, Majstorovic nickar bort. Offensiven i båda lagen har vaknat till liv men det är två täta försvar som inte bjudit på några större chanser så här långt.

26 min Varning på Fabio Augusto för filmning, avstängd nästa match.

24 min Ljusglimtar i Malmös anfallsspel är Joseph Elanga på vänsterkanten som har gett ett piggt intryck i inledningen av matchen.

21 min Tråkig inledning på Malmö Stadion med krampaktigt spel av spelförande Malmö, Kalmar fortsätter kontra men får heller inte till några chanser.

17 min Dåligt spela av Malmö med mängder av misstag. Kalmar stasar på kontringar och Fabio och Dede fortsätter störa Malmös spel och gör det framgångsrikt. Fortfarande mycket spel på mitten.

14 min Malmö har bollinnehavet mot ett Kalmar som ligger lågt nere i banan och försvarar sig bra. Bollinnehav 61-39 i Malmös favör.

12 min Malmöförsvaret blir pressade av Kalmars pigga anfallare Fabio och Dede och får svårt att bygga upp ett spel.

9 min På en frispark av Majstorovic nickar Niklas Skoogh en lobbnick över Wasstå in i ribban. Anfallet slutar i en hörna som blir resultatlös.

6 min Kalmars Svante Samuelsson går på skott som går fram till en Kalmarforward som petar in bollen i mål bakom Asper. Linjedomaren vinkade dock för offside.

5 minKalmar har mycket bollinnehav, resulterar i två hörnor. Dock dåligt slagna av Fabio och lätt avvärjda av Malmöförsvaret.

3 min Ganska lugn inledning av matchen, Malmö ser taggade ut medan Kalmar är mer avvaktande. Inga farligheter än så länge.

1 min Domare Stefan Johanneson blåser igång första halvlek.

Malmö FF

Kalmar FF

Allsvenskan omgång 8

Ville Lidman