Mållöst trots Malmöpress

Avvaktande och krampaktigt spel av guldfavoriterna

SPORTBLADET

En rekordliten publik fick till en början se ett avvaktande och krampaktig match mellan Malmö och Kalmar. I andra halvlek kom spelet igång lite mer. Men trots en intensiv Malmöpress under den sista kvarten slutade matchen 0-0.

Malmö startade säsongen bra, men har haft det desto knackigare på senare tid. Kalmar däremot har varit mer lyckosam den senaste tiden.

Lugn inledning

Det blev en ganska lugn inledning av matchen, Malmö såg taggade ut medan Kalmar var mer avvaktande.

Tobias Grahn i Malmö var positiv och löpvillig i första halvlek. Malmö vågade inte ta för stora chanser men hade ändå ett övertag och lite fler chanser. Malmö hade också ett högre bollinnehav: 60-40.

- Alla vill gå i djupled men det har inte fungerat, sa Malmös Jon Jönsson efter förstahalvlek.

Högre tempo i andra

I andra halvlek är tempot lite högre och både lagen kommer igång bättre.

Tobias Grahn gör bort en Kalmarback i början av andra halvlek, passar Mattisson som går på skott som får dålig träff och bollen går till en helt friställd Niklas Skoogh. Avslutning är i tamaste laget men Wasstå i Kalmarmålet gör en rutinerad räddning. Mycket nära 1-0 för Malmö.

Nära mål för Kalmar

Minuten senare får Fabio Augusto en kanonträff på volley som tar i undersidan av ribban, studsar ner på Aspers lår och spinner tillbaka till mållinjen. Svårt att se om bollen var inne eller inte. De som vill se målkameror i allsvenskan fick ett till argument. Närmare mål än så kommer man inte, oerhört nära 1-0 till Kalmar.

Men trots en intensiv Malmöpress under den sista kvarten förblev matchen mållös inför en buande hemmapublik.

Stabil Rosengren

Mittbacken Patrik Rosengren i Kalmar var en av de bästa spelarna idag. Han var väldigt stabil i försvarsspelet och gjorde många bra brytningar. Men det var inte bara rensningar utan även hel del begåvade uppspel. Han var också väldigt nöjd själv.

- Vi gjorde det svårt för dem, täppte igen och såg till så att Malmö inte fick några ytor. 0-0 på Malmö stadion måste man vara nöjd med, och vi skapade en del egna chanser också, sa en påtagligt nöjd Rosengren.

Höiland besviken

Malmös mittfältare Jon-Inge Höiland var besviken:

- Bara ett poäng, tråkigt?Jag tror det vände lite när Thomas Olsson kom in och vände på spelet så jag får bollen. Jag springer ju i ensam i 60 minuter utan att få bollen. Så det är Thomas som gör att jag spelar bra på slutet, sa en besviken Höiland.

Jonas Vesterdahl

ARTIKELN HANDLAR OM