Nya kanaler – med gammal skåpmat

SPORTBLADET

Ni har hört det va? Viasats budskap för att kränga fler paraboler: Nu är det så mycket sport att vi startar TRE nya kanaler.

Så till sanningen: Bluff, ljug, snick-snack. Jag sjönk ned i soffan och bläddrade i Aftonbladets eminenta tv-bilaga för att specialstudera Viasat sports TRE nya kanaler –kanalerna som startades för att det var så mycket sport, alltså.

Men säg så här; jag och Viasat-snubbarna har nog väldigt skilda uppfattningar om när det är så mycket sport att sända att man måste starta TRE nya kanaler... I gårdagens tablå, för att ta ett exempel, sänds det massor med sport. Fast bara en ynka titel är direktsänd - golfen från Tyskland (mer om den senare).

Så kikar vi på dagens tablå och, surprise surprise, det är samma sak där. Golfen direkt, resten skåpmat.

Visst, jag vet också att ligorna har tagit slut, att det inte är hockey-VM året runt och att golfarna bara går arton hål om dan, men är det ändå inte lite ljug att säga att man startar TRE kanaler för att det är så mycket sport? Är det inte kanske så att man tänjer lite på sanningen för att det låter så bra, och att man kränger ett par paraboler extra?

Så till golfen. Jag älskar golf. Jag älskar golf på tv också. Och jag avgudar Göran Zachrisson. Karln är ett fenomen. Ingen kan mala på i tre–fyra timmar om småtrevliga fakta och spelares fruar som han – utan att jag tapar intresset för en enda sekund.

Tyvärr är han betydligt bättre än touren han kommenterar, Europatouren. Den är lillebror till PGA-touren i USA i allt – prispengar, spelare och inte minst tv-produktion. Grafiken är undermålig ccoh ljudet bissart dåligt. Jag vet inte vad man får ha för krav, men upplevelsen får sig en törn när man inte hör bollträffarna. Så är det bara.

Ikväll ser jag

, som alltid, på Sportnytt.

Sport i tv

Jonas Bladh

ARTIKELN HANDLAR OM