Kalmar fortsätter att övertyga

Besegrade Trelleborg med 2–0

SPORTBLADET

KALMAR (TT)

Han prickade stolpen och hade ett stenhårt skott strax utanför i första halvlek.

I andra fick Lasse Johansson punktera matchen mellan Kalmar FF och Trelleborg med sitt 2–0-mål.

– Kul match att spela. För första gången håller vi i bollen och skapar längre anfall, säger Kalmarmittfältaren.

Kalmar FF har samlat 17 poäng på de nio våromgångarna i allsvenskan och får nog betraktas som säsongens största överraskning hittills. Mot Trelleborg på söndagen blev det tre nya, odiskutabla, poäng.

”Vi har vårt spel”

– Vi är rätt i postionerna och välorganiserade. Vi kommer inte ändra en tum på det här spelet oavsett motstånd. Vi har vårt spel, konstaterar Lasse Johansson.

Hemmalaget startade matchen friskt mot ett defensivt Trelleborg och det tog bara drygt elva minuter innan ettan kom. På en hörna av Lasse Johansson var Kalmar FF:s målkung Dedé Anderson högst. Hans nick gick ner i backen, studsade i ribban, på Fredrik Perssons händer och in.

Efter målet radades målchanserna upp åt båda hållen. Lasse Johansson sköt i stolpen, Henrik Rydström hade ett fint lobbförsök för Kalmar FF medan Petter Wastå i hemmakassen fick göra två jätteräddningar när först Kristian Haynes och sedan Thomas Magnusson sköt farligt.

– Den andra räddningen var en riktig hockeyräddning, säger hemmakeepern.

Trelleborg hade svårt

I andra halvlek var det bortalaget som började bäst. Men Trelleborg, som i stora delar var omformerat, jämfört med matchen mot Örgryte hade mycket svårt att skapa några fler målchanser mot ett stabilt Kalmarförsvar.

– Precis när det kändes som om vi skulle kunna göra 1–1 så gjorde de 2–0 i stället, konstaterat TFF-tränaren Ulf Larsson.

Det var Daniel Mobaeck, som i den 63:e minuten, ryckte ifrån sin back på vänsterkanten och spelade snett, inåt, bakåt till Lasse Johansson.

Kalmarmittfältaren fick ingen bra träff, men det räckte.

– Jag hade två bra chanser i första så gör man ett skitmål i stället, säger Lasse Johansson med ett leende.

Efter 2–0 var det egentligen aldrig något snack om vart segern skulle gå.

Bergstrand nöjd med våren

Ulf Larsson gjorde tre offensiva byten – Mats Lilienberg, Patrik Redo och Erik Fischbein kom in – men TFF såg slitet och håglöst ut sista 25 minuterna.

– Nu får vi vila och det kommer TFF att må bra av. Jag tycker ändå inte att vi har fallit igenom i någon match, säger Ulf Larsson vars lag går till sommarvila med tre raka förluster.

Hemmatränaren Nanne Bergstrand var av förklarliga skäl lite nöjdare än sin kollega.

– 17 poäng på nio matcher är bra, men vi får inte slå oss till ro, då kan det bli farligt.

TT