Beckham, ständigt denne Beckham

SPORTBLADET

Det är inte lätt att heta Kafka en söndagseftermiddag i Schweiz.

Särskilt inte om man vaktar målet och möter de givna guldgossarna Sverige i innebandyfinal i VM.

Tyvärr blir det aldrig särskilt spännande, även om tjeckerna pressade lite i slutminuterna. Expertkommentatorn Conny Svensson i SVT24 tippade att det kommer att dröja ett par VM innan det kommer några som kan mäta sig med Sverige och det säger ju en hel del.

Från den här helgen bär jag med mig främst två minnen från tv-sporten. Det första är när underbara, fenomenala, härliga, leende Henke jublar med händerna om bucklan efter sina två mål mot Dunfermline i skotska cupfinalen. Det andra är tusenfotingen Cristiano Ronaldo i FA-cupfinalen. Vilken kille. 19 bast och redan stor!

På tal om fotboll. Förut var de åtta, nu har den nionde sällat sig till skaran. De sitter på samma kropp, men verkar ha minst sagt spretig design.

Självfallet handlar det om britternas senaste ramaskri, David Beckhams nya tatuering. Real Madrid, som mötte Real Sociedad i TV 4 plus i går kväll, har en stor mediemagnet i Beckham. Han är stenhårt bevakad och minsta rörelse han gör blir löpsedlar nästkommade dag. När han köper hus, ligger runt, klipper håret, sparar ut, köper nya brallor, visar magrutorna?

Det kanske är lite underligt att den stora stjärnan ser ut som en huligan men enligt en psykolog i The Sun handlar det vingförsedda korset i nacken om något spirituellt, ärlighet, att han vill lämna allt familjegroll bakom sig. Gott så, men med tanke på att korset har vingar kanske det är precis tvärtom? Victorias husband kanske i själva verket tycker att andlighet och ärlighet rent ut sagt kan flyga och fara?

Vem vet, men lite nyfiken blir jag på nästa drag i den kommersiella karusellen som stavas familjen Beckham.

I kväll tittar jag på dagens höjdpunkter från franska mästerskapen i tennis och ”High Chaparall” i Kanal 5, när Filip och Fredrik besöker världens största maskingevärsmässa i Kentucky. En mer galen säsongsavslutning får man leta efter!

Sport i tv

Cecilia Rindbäck Vangbo

ARTIKELN HANDLAR OM