Seger för Djurgården mot Örgryte

”Avstängde” Stefanidis matchhjälte

SPORTBLADET

Stockholm

Framtiden i klubben kunde inte vara mera oviss.

Men mot Örgryte var det Babis Stefanidis som räddade tre poäng genom sitt mål.

- Klart det varit tungt, men det gäller att vara professionell och göra sitt jobb för klubben, säger han efter 2-1-segern.

Han har haft flera roller den senaste tiden, på måndagskvällen var det i form av matchhjälte. För Babis Stefanidis segermål gav Djurgården och tränaren Zoran Lukic lite lugn och tillförsikt inför EM-uppehållet.

Men för honom själv rätade det knappast ut några frågetecken.

- Jag vet inte vad som kommer att hända, visst tänker man att det kan vara sista matchen, det är ju inte jag som bestämmer, säger han.

Bakgrunden är följande:

I början av maj valde Djurgården att gå ut och stänga av Stefanidis, anledningen, han hade inte valt att skriva på någon förlängning av sitt kontrakt, ett policybrott enligt Djurgårdens regler.

Men när svenska mästarna har haft anfallsproblem så har Stefanidis tagits till nåder, och på måndagskvällen var det han som räddade Djurgården.

Nickmål

För hans nick på inlägget från Matias Concha betydde seger och att avståndet till serieledande Halmstad stannar vid 10 poäng inför uppehållet.

- Målsumparen fick till slut in bollen, sade han med ett leende.

- Jag fick ett jättebra inlägg av Concha, egentligen är jag inte så bra på att sätta dit dem med huvudet, det var säkert mitt första i allsvenskan på nick men visst var det skönt att göra mål och viktigt för oss.

För då hade Djurgården i första halvleken haft det spelmässiga övertaget, men inte några vidare chanser. Under en vår då det varit få glädjeämnen för klubben såg matchen mot Örgryte ut att bli ännu ett bottennapp.

Särskilt efter Paulinhos mål i 56:e minuten.

Örgrytes brasilianske anfallare drog till på volley i straffområdet, sedan drog han upp en tyglapp med "Jesus är räddningen" nedplitat på.

Det första tilltaget gav Örgryte ledningen, det andra gav Paulinho själv en varning.

För Örgryte var dock glädjen kortvarig, i nästa anfall lyckades Daniel Sjölund kvittera genom sitt första mål för säsongen.

Det var ett resultat som ett av lagen hade varit mycket nöjt med, men så blev det inte. För när Örgryte kröp allt längre ned fick Djurgården mer och mer ytor, och till slut kunde man - och Babis Stefanidis - utnyttja en av chanserna.

Mer glädje

- Vi hittade lite linjer i spelet, och visade arbetsvilja som vi inte visade förut. Vi hade mera spelglädje, sade Djurgårdstränaren Zoran Lukic.

Hos Babis Stefanidis var dock glädjen högst blandad:

- De (Djurgården) har ju sin policy och det kan jag inte göra något åt och det är väl ingen spelare som tycker det är kul.

Kan du tänka dig att spela i någon annan allsvensk klubb eller i superettan?

- Att spela för en annan allsvensk klubb skulle kännas fel och jag tycker själv att jag har bättre kvalitéer än att jag ska spela i superettan.

Tobias Österberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM