Varför är gruset så rött?

Jonathan Jeppson: Eurosport är skyldiga mig 20 spänn

SPORTBLADET

Eurosport är skyldiga mig 20 spänn. Det går bra att sätta in dem direkt på mitt konto. Alternativt köpa en bit regnskog för dem. I så fall låter jag vara udda vara jämnt och kommer inte att driva saken vidare.

Hur Eurosport satte sig i skuld hos mig? Jo, jag provade deras sms-tjänst. I många av Eurosports sändningar finns ju möjligheten att för fem kronor sms:a in frågor och funderingar som kommentatorerna förbarmar sig över och virkar långa sjok av intressant information av till svar.

En suverän idé har jag tyckt tidigare. Det är genialt att man så lätt kan känna sig delaktig i sändningarna. Jag gick ut hårt. Mitt i matchen mellan ryskan Zvonareva och någon okänd stabbig spanska sms:ade jag:

”Vad hände egentligen med det ryska damtennisundret?”

En spännande fråga, tyckte jag.

Den förbigicks med tystnad. Birger Folke malde på om den HELT ointressanta matchen.

Jag lät en tid gå. Därefter skickade jag in en ny fråga om Coria som skulle upp därnäst; hade han inte varit mystiskt dopad? Och när han kastade sin racket förra året i semifinalen mot Verkerk, och höll på att träffa en bollflicka i huvudet - var det inte där han förlorade matchen?

Ingen respons. Väder och vind, och någon enstaka sms-fråga.

Men inte min.

Men jag gav inte upp. Även om jag när Maria Strandlund tog över som kommentator började jag känna mig som Michael Douglas i Falling down.

I en match mellan Mayer och Escude frågade jag om Hähnel, den fransmannen som slog ut Agassi. Vad trodde hon om hans chanser? Nonchalerad igen.

Till slut blev jag smått desperat. Min sista fråga löd: ”Varför är gruset så rött?”

Det var inte särskilt avancerat, men... man vill ju bli sedd. Men nej då. Så var det med den interaktiviteten.

Eurosport kan behålla min 20-lapp. Om de gör något bra för den, skänker den till Läkare utan gränser. Men några mer sms från mig blir det inte. Jag nöjer mig med att titta i fortsättningen. 

Bäst

Sämst

Tyck till du också!

Jonathan Jeppsson